Négy napig nem működik a Selye Gimnázium, nőtt a fertőzésszám

Komárom
Komárom |

A komáromi Selye János Gimnázium 3 pedagógusánál is kimutatták a koronavírust, míg a diákok körében szintén 3-mal nőtt esetszám, így a gimnazisták között összesen már 11 pozitív esetet tartanak számon. Komolyabb panaszai egyik fertőzöttnek sincsenek.

Szombatra kiderült, hogy a 6 karanténban tartózkodó pedagógus tesztjei közül 3 pozitív lett. Emellett új eseteket talált a Komáromi Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) a diákok körében is. Közülük az egyik gimnazista alsóbb évfolyamból, s nem az egész hetet karanténban töltő két osztályok valamelyikéből származik. Ő már másfél hete nem jár gimnáziumba, vélhetően nem az iskolán belül fertőződött meg. Ugyanakkor az osztálytársai karanténba kerültek, s kedden fognak átesni a teszteken, ahogyan további 8 pedagógus is.

Andruskó Imre iskolaigazgató az Új Szónak elmondta, hétfőn még a megszokott mederben zajlik majd az oktatás, azok számára, akik nem kényszerültek karanténba. Keddtől péntekig azonban saját hatáskörben – tehát a közegészségügyi hivataltól függetlenül, de a fenntartó Nyitra megye tudtával – lezárja a gimnázium épületét, majd a beltereket egy magáncég teljeskörűen fertőtleníteni fogja. Ebben az időszakban távoktatásra áll át a gimnázium, s leginkább a teszteredményektől függ majd, hogy október 5-én újranyitják-e az épületet. Az iskolavezető kifejtette, a fertőzöttek közül senkinek sincsenek komolyabb panaszai, mindannyian otthon lábadoznak. Hangsúlyozta, folyamatosan kapcsolatban áll a RÚVZ munkatársaival, nagyon elégedett a munkájukkal, s annak ellenére segítőkészek, hogy óriási terhelés alatt állnak. „Véleményem szerint nem az a kérdés, hogy lesz-e vírusjárvány az iskolákban, hanem hogy mikor és milyen mértékben“ – tette hozzá Andruskó.

Az intézményben pontosan egy héttel ezelőtt, szeptember 19-én regisztrálták az első pozitív esetet, majd az elmúlt hét folyamán folyamatosan emelkedett a fertőzött személyek száma. A két érintett osztály, valamint a velük kapcsolatban levő pedagógusok végig karanténban tartózkodtak, s távoktatás útján folytatták tovább az iskolai munkát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?