Szlovákia lakosainak 27%-a érzi fenyegetve magát a vírus által

koronavírus
Pozsony |

Szlovákia lakosainak 27 százaléka érzi fenyegetve magát a COVID-19 betegség által. Ez a „Hogy van, Szlovákia?” elnevezésű szeptemberi felmérés eredményéből derül ki. A májusi felméréssel összehasonlítva hét százalékkal nőtt a betegségtől tartók aránya.

„Mindez arra utal, hogy az új betegek számának jelentős napi növekedése ismét ráirányította a figyelmet a világjárvány gyógyászati aspektusára, és arra is, hogy közvetlenül fenyeget a fertőzés veszélye” – közölte Miloslav Bahna, a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) Szociológiai Intézetének munkatársa.

A fokozódó aggodalom ellenére a felmérésben résztvevők egyre kisebb mértékben tartanak be bizonyos karanténintézkedéseket. Májushoz képest szeptemberben sokkal kevesebben nyilatkozták azt, hogy korlátozták a társas érintkezéseket. Az arcmaszkot a nők 49 és a férfiak 35 százaléka hordja az otthonán kívül.

A felmérésben résztvevők 26,4 százaléka nem tartja jó ötletnek a mozilátogatást (májusban ez az arány 20,6% volt). A megkérdezettek fele nem javasolja a barátainak a nyaralás céljából történő, repülőgéppel való utazást sem (ez az arány a májusival megegyező).

„Az, hogy szeptemberben fokozódott az emberek félelme, azt bizonyítja, hogy a szlovák lakosság a koronavírus-járvány jelentette fenyegetést fél év elteltével sem veszi félvállról” – jegyezte meg Bahna.

A felmérést az MNFORCE cég és a Seesame kommunikációs ügynökség kezdeményezte, együttműködve az SAV szociológiai és a szociális kommunikációt kutató intézetével. Az online közvélemény-kutatásra szeptember 10. és 14. között került sor 1000 válaszadó bevonásával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?