Matovič közölte, fokozatosan újabb intézkedéseket vezetnének be

Igor Matovič
Pozsony |

A szakértői tanács az egészségügyi minisztériummal tárgyal az járványügyi intézkedésekről és az új típusú koronavírus-járvány további terjedésének megakadályozásáról. Fokozatosan vezetnének be újabb intézkedéseket – tájékoztatott Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök a csütörtöki parlamenti ülés előtti sajtótájékoztatón. Kijelentette, mindannyian felelősek vagyunk a helyzet alakulásáért.

„Ma 10 órától konzultáció folyik az egészségügyi minisztériumban. Megegyeztünk, hogy részt veszek a tanácskozáson. Sajnálom, hogy az egészségügyi miniszter nem tud jelen lenni” – mondta a kormányfő. Online vesz részt a tárgyalásokban és végzi a munkáját. Hozzátette: a tanácsnak meg kell vitatnia a további lehetséges intézkedéseket. „Fokozatosan vezetnénk be őket. Meg kell védenünk a felelősségteljesen viselkedőket azoktól, akik felelőtlenek” – mondta.

Arra a kérdésre, hogyan szigorítanák az intézkedéseket a fertőzöttek számának növekedése kapcsán, azt válaszolta, mindannyian felelősek vagyunk a helyzet alakulásáért. „Ha felelőtlenül viselkedünk, mi magunk fosztjuk meg magunkat a szabadságtól” – mondta. Rámutatott, hogy be kell tartani a már meghozott szabályokat, a kézmosást, a távolságtartást és a szájmaszk viselését. „A jelenleg érvényben lévő szabályok megfelelőek, csak be kell tartani őket” – jegyezte meg.

A miniszterelnök szerint a járványra is igaz, hogy olyan erős a lánc, mint amilyen erős a leggyengébb láncszem. „A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a leggyengébb láncszemet azok az – ki merem jelenteni – őrültek jelentik, akik azt hangoztatják, hogy a COVID-19 csak kitaláció, nem létezik, ez csak valami kis influenzavírus, amitől köhögünk, tüsszögünk de kifeküsszük” – mondta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?