Az irodák összemennek

téma

A nyitott irodák hátrányához idén társult a koronavírus terjedésének nagyobb kockázata is.

Az otthoni munkavégzésre való átállással sok cég átértékelte azt is, érdemes-e hatalmas irodahelyiségeket bérelnie, mennyire biztonságosak higiéniai szempontból a nyitott irodák, és egyáltalán, mennyire segítik ténylegesen a csapatmunkát. Az open space, azaz a nyitott irodák koncepciója Szlovákiában az ezredforduló táján kezdett terjedni, azóta szinte minden irodaházban nyitott térben dolgoznak az alkalmazottak. A cégek ettől az egyes alkalmazottak, munkacsoportok és osztályok közötti közvetlenebb, jobb kommunikációt, a vezetők az ellenőrzés közvetlen lehetőségét várták. A valóságban sokan megtanulták a monitorjukra bámulva mímelni a munkát. A kommunikáció javulása helyett pedig sok helyen inkább zavaró az állandó nyüzsgés és ricsaj. Ugyancsak a Harvard tudósai állapították meg, hogy a nyitott irodákban dolgozó alkalmazottak sokkal kevesebbet kommunikálnak egymás között szóban, mint azok, akik három-négy fős irodákban dolgoznak, inkább áttértek az elektronikus levelezésre. A nyitott irodákban dolgozók teljesítménye 15 százalékkal csökkent, és sokkal több időt töltenek olyan problémák megoldásával, milyen erős a légkondicionálás, ki milyen hangosan telefonál, vagy épp ki járkál a hátuk mögött.

A nyitott irodák hátrányához idén társult a koronavírus terjedésének nagyobb kockázata is. Számítások szerint nyitott térben háromszor több alkalmazott fér el, mint ha klasszikus irodahelyiségekben ülnének, de ennyivel nagyobb a vírus terjedésének veszélye is. Ezért is döntött sok cég úgy, hogy csak az alkalmazottainak egy része tér vissza a munkahelyére, esetleg váltakozni fognak. Ez nemcsak azt jelenti majd, hogy 20-30 százalékkal csökkentik az irodák alapterületét, hanem azt is, hogy senkinek nem lesz már a munkahelyén saját asztala.

Ahol nincs home office

Sok munkahelyre mindenképp be kell járni, mert kenyeret sütni, beteget műteni, buszt vezetni vagy atommagot hasítani sem lehet otthonról. Ezeken a helyeken a Profesia.sk felmérése szerint főleg a higiéniai előírások változtak, esetleg, amennyire lehet, váltakoznak az alkalmazottak is, és csak a szükséges minimum jár munkába. A folytonos fertőtlenítés és a biztonsági előírások betartása legalább tíz százalékkal növelte a cégek kiadásait, és még mindig nem tartunk a végén.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 39. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?