Valószínűleg nem a koronavírus-vakcina számlájára írható a betegség, amiért leállították a tesztelést

koronavírus-vakcina

Lehetséges, hogy nem az oltóanyag számlájára írható az a betegség, amely miatt leállították az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszercég koronavírus-vakcinájának tesztelési programját – olvasható a dokumentumban, amelyet szerdán töltött fel honlapjára az Oxfordi Egyetem.

A tesztelés újraindítását már múlt héten bejelentették.

A Covid-19 betegség elleni oltóanyag-jelölt globális tesztjeire való felvételt szeptember 6-án leállították, miután a nagy-britanniai teszt egyik résztvevőjénél súlyos mellékhatások jelentkeztek. Úgy vélték, a betegnél vírusos gerincvelő-gyulladás tünetei léptek fel.

Az idegrendszeri tünetek – többek között az érzékelés megváltozása, a végtagok gyengesége – miatt lefolytatták az AZD1222 vagy ChAdOx1 nCoV-19 elnevezésű vakcinajelölt biztonsági ellenőrzését, ez idő alatt a tesztek szüneteltek – olvasható a dokumentumban.

„Nem valószínű, hogy a tünetek összefüggnek a vakcinával, vagy nincs elégséges bizonyíték arra, hogy ki lehessen jelenteni, a tünetek kapcsolatosak, vagy sem az oltóanyaggal” – állapították meg a független vizsgálat után.

A tesztprogramot újraindították Nagy-Britanniában, Brazíliában és a Dél-afrikai Köztársaságban, az Egyesült Államokban azonban még nem.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?