Sztárunk a VASÁRNAPBAN Egy Meryl Streep-könyv

könyv

Rendezett családi élet, három lány- és egy fiúgyermek. Mind felnőttek. A lányok közül kettő színésznő, a legfiatalabb modell lett, a fiú színész, énekes, dalszövegíró. A férj híres szobrász, negyven éve szerető párja Hollywood első számú sztárjának.

Meryl Streep pedig erre a legbüszkébb. A családjára. A kezdettől fogva biztos alapokon álló házasságára. A többi csak ráadás.

A „többi” pedig három Oscar-díj, plusz huszonegy jelölés, az Arany Glóbuszok, a Bafta-, az Emmy-, a César-díj, a cannes-i fesztivál elismerése. Ez mind mellékes a demokrata nézeteket valló színésznő számára, akinek neve világszerte fogalommá vált az elmúlt évtizedek során. A lényeg, ahogy ő mondja: „A színészet megnyitotta a lelkemet. De büszkévé a gyerekeim tettek.”

Erin Carlson, a most megjelent, ki tudja, hányadik Meryl Streep-könyv, a Hollywood királynője szerzője diplomás újságíró, a Hollywood Reporter és a Los Angeles Time munkatársa. Kemény fába vágta a fejszéjét, amikor belekezdett (eredeti címén) a Queen Meryl megírásába. Tudnia kellett ugyanis, hogy előtte már (majdnem) mindent elmondtak Streepről. Filmben, tévében, magazinokban, kritikákban és kötetek tucatjában. Ha azt akarja, hogy munkája igazán sikeres legyen, valami olyat kell letennie az asztalra, amivel nemcsak az olvasók, hanem maga az érintett, Hollywood élő legendája is elégedett lesz.


 

Mit mondott a diplomaosztóján? Az olasz és a francia mellé miért tanult meg lengyelül is? Hogyan kapta első jelentős filmszerepét? Hogyan ütötte ki Magda Vášáryovát, a regényíró William Styron első számú favoritját a Sophie választása címszerepéből? Milyen volt A francia hadnagy szeretőjeként? Mit árul el róla Jeremy Irons? Hogy tud mégis távol maradni minden csillogástól, a sztársággal járó „kötelezettségektől”? Mi az, ami hat rá? Művészi és emberi kvalitásai mellett mi lehet még ennél is lényegesebb, aminek bátran hangot is ad?

Ezekre a kérdésekre is választ kap, ha elolvassa Szabó G. László írását a már megvásárolható Vasárnapban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?