Csaplár Viktornak, a Selye János Gimnázium diákjának újabb sikere a matematikaolimpián

ujabb siker sjg

Részt vehetett az USA által szervezett első nemzetközi virtuális matematikaolimpián, és ezüstérmet szerzett!

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, 2020. június 29-én és 30-án zajlott a matematikaolimpia A kategóriájának 69. országos fordulója. Idén a COVID19 járvány következtében először online formában.

Az országos forduló 39 résztvevője közül húszan lettek eredményesek, köztük Csaplár Viktor (VI.N, a Selye János Gimnázium magántanulója) 8. helyezett és a verseny győztese lett.

Csaplár Viktor kiváló eredményeinek köszönhetően tagja lett a 8 fős szlovák válogatottnak, és részt vehetett az USA által szervezett első nemzetközi virtuális online matematikaolimpián. A versenybe 75 országból 553 diák kapcsolódott be. Az országok 8 fős csapatokat – 6 fiút és 2 lányt – nevezhettek. Szlovákia 8 fős csapatából öten pozsonyi, ketten kassa gimnáziumokat képviseltek, s egyedüli magyarként Csaplár Viktor versenyzett.

A szlovák csapat legeredményesebb tagja is ő lett, és ezüstérmet szerzett a Cyberspace Mathematical Competition versenyen (matematikai verseny a kibertérben).

Bővebb információk: https://artofproblemsolving.com/contests/cmc

Csaplár Viktornak szívből gratulálunk és további hasonló sikereket kívánunk, valamint gratulálunk felkészítő tanárainak is.

 

Andruskó Imre, az SJG igazgatója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?