Elutasította a költözést, most a híd két sávja között él. VIDEÓ

autopalyaban él

Úgy tűnik, van egy pont, amelyen túl már nem érdemes keményfejűsködni – a nagy kérdés az, melyik ez a pont, mikortól nem éri meg...

Hiába jelölték ki a háza helyére az épülő többsávos híd, illetve a fel- és lehajtósávok nyomvonalát, egy kínai nő nem volt hajlandó elköltözni. Addig-addig nem, hogy most kénytelen a két irányba száguldozó járművek között élni.

Az eset a Kanton (vagy Guangzhou) nevű városban történt, Kína déli részén. A szóban forgó ház tulajdonosát 2010 óta, tehát egy évtizede próbálták meggyőzni a hatóságok a költözésről, ő azonban erre nem volt hajlandó, arra hivatkozva, hogy a cserébe ígért ingatlan fekvése nem megfelelő.

Egyesek szerint azt kifogásolta főleg, hogy új lakhelyét a hullaház közelében jelölték ki, más hírek arról számolnak be, hogy négy lakást követelt a háza helyett.

Hogy ebből mi igaz és mi nem, most már szinte mindegy: a hatóságok ugyanis végül ráhagyták, és kicsit átrajzolták a terveket. Így viszont az autópályahíd két menetiránya közé szorult a ház, amely attrakcióvá vált az arra járók körében.

Az angolban egyébként külön kifejezés van az efféle ingatlanokra – szó szerinti fordításban szögházak (nail houses) –, olyanokra tehát, amelyek a tulajdonos kitartása miatt látszólag útját állják a rohamléptékű urbanizációnak. Hogy hogyan néz ez ki valójában, az alábbi videóból kiderül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?