DAC: hat gól, remek játék, nagyszerű győzelem

dac

A DAC labdarúgócsapata magabiztosan, remek játékkal 6:0-ra legyőzte a szerediek csapatát a Fortuna Liga nyitófordulójában. Ezzel a dunaszerdahelyiek az első forduló után vezetik a bajnokságot a Slovan előtt, amely a Nitra csapatát győzte le 5:0-ra.

A DAC szerediek elleni kezdőjében két új igazolás, Jannik Müller és Sidney Friede is helyet kapott. Nem volt ott viszont a keretben a fiatal Sebastian Nebyla. A vendégeknél két volt DAC nevelés is pályára lépett Iván Alex és Méászáros András személyében.

Az első nagyobb helyzet a DAC előtt adódott: a horvát Balic lőtte a védők mögé a labdát, de a beinduló Divkovic nem tudta lekezelni a passzot. Pár perccel később azonban már vezettek a dunaszerdahelyiek. A csapatkapitány Kalmár Zsolt tűnt fel a jobb oldalon és ívelte a labdát Ramírez fejére, aki nem hibázott, közelről a kapuba fejelt – 1:0.

A 12. percben megint Kalmár ívelt a szerediek kapuja elé, ezt még kicsúsztatták a védők, azonban a labda csak Balicsig jutott, aki egy igazítás után Kanuric kapujába lőtt – 2:0.

A hangosbemondó még be sem fejezte Balic éltetését, amikor Divkovicsot ugratta ki Eric Davis. A horvát támadó elgurította Kanuric mellett a labdát – 3:0. A DAC négy perc alatt három gólt lőtt az ellenfelének.

A semmiből egy szeredi helyzet: az égimeszelő Jarovic fejelt kapura egy labdát, amit Kružliak a gólvonalról tisztázott. Egy szép szeredi akció után pedig Ivan Alex lőtt kapura, de egy fél méterrel Jedlička kapuja fölé célzott.

A 40. percben Divkovic és Kalmár játszott ki végletekig egy kontrát, ám a horvát lövésébe önfeláldozóan belevetődött egy szeredi védő.

A következő kontránál Ramírez Schäfer Andrásnak gurította a játékszert, aki kapásból tüzelt, de csak a kapu mögötti reklámtáblát találta el.

Galéria

Az első negyedóra után kicsit leült a mérkőzés, a szeredieknek csak momentumai voltak, a DAC viszont veszélyes kontrákat vezetett, az eredmény azonban már nem változott az első 45 perc utána.

A második félidő egy Ľubomír Michalík sárágával kezdődött. A csereként beálló rutinos hátvéd csúnyán elkaszálta Ramírezt, majd kakaskodott egyet Kalmár Zsolttal. A DAC szabadrúgásából azonban a szerediek indíthattak kontrát, konkrétan Iván Alex, ám a vendég támadó nem tudott túljárni Jedlička eszén.

Tiki-taka a MOL Arénában. Balic-Ramírez-Davis háromszögelés után a panamai szélső talált a kapuba – 4:0. Egy csodás kontra után pedig az ötödik is meglett, a szerzője Kalmár Zsolt – 5:0.

A 72. percben a szerediek is jelentkeztek egy szép lövéssel. Az elkövető Filip Duranski volt, Jedličkának nyújtózkodnia kellett, hogy elérje a labdát.

A második félidő második felére szétszakadt a pálya, mindkét oldalon akadtak kisebb-nagyobb helyzetek.

Sharani került óriási helyzetbe, vagy három szeredi védőt is lerázott magáról, de amikor már csak Kanuric kapus állt előtte csúnyán eltörte a labdát. Csak nem akart megszületni a hatodik gól. Végül csak meglett! A csereként beálló Castillo visszagurított labdáját Balic passzolta a kapuba – 6:0.

Az utolsó percekben az 5450 néző felállva, vastapssal köszönte meg a remek játékot. 

a
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?