Visszaléptek, az V. ligában folytatják a bősiek

bos

Csallóközi fociberkekben a nyár bombameglepetését az a hír szolgáltatta, hogy a bősiek önszántukból elköszöntek a legfelsőbb szintű kerületi bajnokságtól. 

A közelmúltban a II. ligában is megfordult Duna-partiak nem vállalták a III. ligás szereplést, ezzel két lépcsőfokot léptek vissza a kerületi fociranglétrán. Az SE 1923 Bős felnőtt csapata augusztustól a nyugat-szlovákiai kerületi labdarúgó-bajnokság V. ligája déli csoportjában küzd a pontokért.

„A koronavírus-járvány miatt csökkentek az önkormányzatok adóbevételei, ami városunk költségvetését is nagyban megnyirbálta. Jóval kevesebb pénzből vagyunk, s leszünk kénytelenek a jövőben gazdálkodni. Aki ismer, az tudja: szívügyem a sport. Huszonhét esztendeje támogatom a helybeli labdarúgóklubot és a többi bősi sportegyesületet. Sajnálom, hogy így történt, de nem tehettem mást. Egyébként a városi hivatal dolgozóinak a bérét, beleértve az enyémet is, húsz százalékkal csökkentettük. Döntésemről előbb a képviselő-testületet, majd a klubvezetőket is tájékoztattam” – indokolta a népszerűtlen döntést kiváltó okot Fenes Iván, a csallóközi város polgármestere, aki nyomatékosította, hogy a futballklub szponzora, fenntartója és működtetője a város.

„Sajnos, nincs olyan tőkeerős szponzorunk, aki besorakozna az önkormányzat mellé, s nagyobb összeggel vállalna részt a klub finanszírozásában. Természetesen vannak kisebb támogatóink, amiért köszönettel tartozunk nekik. Nem akartam kockáztatni, hogy elkezdjük a pontvadászatot a legfelsőbb kerületi szinten, majd anyagiak híján, menet közben, kilépünk a bajnokságból. Engem terhel a felelősség, én hoztam meg a sokak számára népszerűtlen döntést”

– fűzte tovább a gondolatsort Bős polgármestere, aki szerint a kialakult helyzetben is szavatolja a futballhívek vasárnapi kedvenc szórakozását.

A Duna-partiak új idényre való felkészülése hétfőn, július 6-án rajtolt el. Az együttes első edzését Johancsik Patrik személyében új tréner irányította. „Korábban, ekkor még a III. ligás szereplés volt aktuális Bősön, megkerestek a helybeli klub tisztségviselői. Tőlük tudom, hogy a kiszemeltjeik közé tartoztam. Amikor kiderült, hogy két osztállyal lejjebb folytatják, egy időre abbamaradtak a tárgyalások. Majd ismét megszólítottak, én pedig igent mondtam a felkérésre. Nagy kihívás ez számomra. Megtisztelőnek és vonzónak tartom, hogy a gazdag hagyományokkal rendelkező klubnál kaptam lehetőséget a bizonyításra” – nyilatkozta szerepvállalásáról az egykor a DAC-ban is megfordult futballista, aki edzőként a somorjai STK-fakót vezette az V. ligába. 

Az előző időszakhoz képest nagyot változott a Duna-partiak játékoskerete. A harmadik ligás alakulat kezdő tizenegyéből csupán Végh Dominik maradt hírmondónak. Rajta kívül még Nagy Máté, Labuda Róbert, Tóth Attila és Bertalan Viktor kapott lehetőséget a bizonyításra.

„Túlnyomórészt fejlődőképes fiatalokra épül a tizennyolc fős játékoskeret. A somorjaiaktól Bujka, Minčič, László és Paulík érkezett, Vida dénesdi vendégjátéka befejeztével ismét velünk készült, a rutinos Bartal Erik Bujkához hasonlóan már korábban játszott Bősön. A dunaszerdahelyiektől Bénes, Nagy, Magyar és Hervay került hozzánk. Amikor hetente két előkészületi meccset játszottunk, akkor háromszor, amikor egyet, akkor pedig négyszer edzettünk. Ami az előkészületi időszak párharcait illeti, a mosonmagyaróváriak elleni idegenbeli meccsen döntetleneztünk, s a főpróba (Fél–Bős 3:2) kivételével a további előkészületi meccseken gólzáporos győzelmeket produkáltunk. Annak ellenére, hogy szurkolói körökben érezni a visszalépés miatti csalódást, hazai előkészületi meccseinken 150–200 néző volt jelen. Híveink számát a bajnoki idényben attraktív játékkal, győzelmekkel igyekszünk gyarapítani” – ecsetelte lapunknak a felkészülést, a terveket a csallóköziek trénere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?