Filmajánlók: Szerelem, munkahely, karrier. Mi a fontosabb?

film

A legújabb VasárnapLélek témája a munkahelyi szerelmi kapcsolatok, a tiltott viszonyok, azok minden előnyével és hátrányával.

A VasárnapLélekben kedvenc szakembereink, Tari Annamária pszichoanalitikus, Montorffy Letti író, coach, tréner, Száz Ildikó újságíró, Álló Gabriella párkapcsolati tanácsadó és Süll Tamás református lelkész, párkapcsolati tanácsadó, mentálhigiénés szakember, egyetemi tanár írásai is olvashatóak.

Ha egy amerikai romantikus vígjátékra gondolunk, akkor a csetlő-botló munkahelyi flört után jön a sírig tartó szerelem, mindez a cég falai között játszódva. De azt már rég tudjuk, hogy az élet nem egy amerikai romantikus vígjáték, még akkor sem, ha sokszor ezt szeretnénk. Mindenesetre, ha a Vasárnap 32. számának olvasása közben kedvet kapunk a filmezéshez, az alábbiakat ajánljuk e témában:

 

A titkárnő (2002)

Aki a romantikus vígjáték helyett a komolyabb filmdrámát szereti, annak ajánljuk A titkárnő című filmet.

A huszonéves Lee elmegyógyintézeti kezelését követően szülővárosában próbál új életet kezdeni. Nyomasztó gyerekkori emlékei elől menekülve találkozgatni kezd középiskolai osztálytársával, s hamarosan sikerül elhelyezkednie egy helyi ügyvédi irodában, mint titkárnő. Újdonsült főnökét, Edward Grey-t teljesen rabul ejti a fiatal lány, kapcsolatuk hamar túljut a szokásos főnök-alkalmazott viszonyon, amelyben a tabuk nélküli szexuális vágyak kiélése központi szerepet kap, írja a port.hu. A film 18 éven aluliaknak nem ajánlott!

 

Nász-ajánlat (2009)

Humorosabb, könnyebb film a Nász-ajánlat, Sandra Bullock és Ryan Reynolds főszereplésével.

A port.hu ajánlója szerint a bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból az illegális bevándorló Margaretet. A nő azt állítja, hogy házasodni készül, így nem küldhetik vissza a hazájába. A gond, hogy a vőlegénye, a gyanútlan asszisztense mit sem tud erről. Szerencsére Andrew, akit évek óta gyötört a munkahelyén, bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Erre azért van szükség, mert a hivatal embereit sem ejtették a fejük lágyára: bizonyságot akarnak. Nincs mit tenni, a páros a vőlegény családjához utazik Alaszkába. Az események nem egészen az elképzeléseik szerint alakulnak.

 

 

Kasszasiker (2012)

A színház világába, a Broadwayre kalauzol minket a Kasszasiker, ahol a szerelem, a zsarnokoskodás, a hatalommal való visszaélés mind-mind megjelenik. A zenés sorozat nem csupán azoknak ajánlott, akik érdeklődnek a művészvilág iránt.

Karen, a fiatal színésznő több ezer New York-i társával együtt abban reménykedik, hogy egyszer egy Broadway-musical sztárja lesz. Addig is pincérnőként keresi a kenyerét, mivel a meghallgatások után rendszerint nem hívják vissza. Julia és Tom, az ismert Broadway-i szerzőpáros új musical ötletet kapnak újdonsült asszisztensüktől, Marilyn Monroe lelkes rajongójától. Bár rengeteg kérdés és probléma merül fel a témával kapcsolatban, végül belevágnak a Marilynről szóló musicalük megvalósításába. Eileen Rand, a híres producer ráharap az ötletre, és beindul a gépezet. Agilis rendező veszi kézbe az első dalokat, táncosok, szereplők dolgoznak rajta. Elindul a CASTING, és csinos, szexi fiatal lányok sora jelentkezik a szerepre. Vajon esélyes lehet-e a zöldfülű Karen a címszerepre, teszi fel a kérdést a port.hu?

 

Kizárólag online felületünkön elérhető Vasárnap-tartalom.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?