A dob és a basszus dübörgött szombat este Pereden

Pered
Pered |

Hatodik alkalommal rendezték meg szombaton a Green Land Open Air D&B fesztivált Pereden a futballpályán. Idén először már délután elkezdődött a rendezvény, a gyerekek, családok számára szerveztek programokat.

Már hagyományosan mindig július utolsó hétvégéjén rendezik meg a peredi futballpályán a Green Land Open Air D&B fesztivált. Egy teljesen önálló kezdeményezés, három személy, Kardos István Gystore, Papp Marián Pronk és Szalay Tamás Stini szervezésében.

„Régóta szerettem volna egy nagyobb szabadtéri underground bulit. Megismerkedtem Stini barátommal és megalapítottuk a Green Land csapatot, közben csatlakozott hozzánk Papp Marián, így már hárman vezényeljük a csapatot. Ez a hatodik közös rendezvényünk, egyre színvonalasabb, egyre több az érdeklődő, aminek nagyon örülünk”

– tudtuk meg Kardos Istvántól.

A csapat tervei szerint augusztustól polgári társulásként fognak tevékenykedni, amit már korábban kérvényeztek, de a koronavírus miatt elhúzódott az ügyintézés. Szombat este a zenei irányzat ismert lemezlovasai léptek fel.

Az est két sztárvendége, Jade, aki Magyarországról, A-Cray pedig Csehországból érkezett. A többi fellépő szlovákiai volt: Dr. White, Golem, Robson, Monky és a három szervező, Gystore, Stini és Pronk, valamint Kutlo és Cockroach, az idei D&B Awards első és második díjazottja a legjobb cseh–szlovák Dj kategóriában. Az est két ceremóniamestere Mc OB és Soldierr volt. Kardos István szerint nagyon sokan nem értik ezt a fajta zenei stílust, viszont nagyon sokan szeretik, és összehozza a jó embereket. „Ezeken a bulikon nincs kötözködés, verekedés, az emberek beszélgetnek, ismerkednek, szórakoznak” – fogalmazott Papp Marián.

A rendezvényt eleinte teljesen önerőből rendezték meg, mára azonban már szponzorokat is találtak, illetve Pered polgármesterével, Agócs Kőrösi Ildikóval is sikerült jó együttműködést kialakítaniuk. Szalay Tamás hozzátette, nagy segítséget kapnak a családtagoktól, a szülőktől, nagyszülőktől, akik süteményeket, pogácsát készítettek és elvállalták a gulyás alapanyagainak beszerzését. Szalay Zilizi Katica Szalay Tamás feleségeként évek óta besegít a szervezésbe. Idén először délutánra gyerekprogramokkal készült.

„Többen megkérdezték, nem szervezünk-e valamit a gyerekeknek, mert szívesen kijönnének már délután is. Úgy döntöttünk, mivel van iránta érdeklődés, érdemes belevágni. Nemcsak azok érdeklődtek, akik az esti bulira készültek, és nem is csak helyiek, hanem más, környező falvakból is eljöttek”

– mondta el Zilizi Katica, akinek a délután folyamán Varga Nikoletta volt a segítőtársa. Különböző termésekből, természetes anyagokból készült tárgyakat, képeket készítettek, volt gyöngyfűzés és kavicsfestés. A kézműves-foglalkozáson kívül lehetett kapura rúgni, csocsózni, kosárlabdázni, továbbá volt trambulin és különböző hangszerek, amiket ki lehetett próbálni. A legkisebbekre is gondolva babasarkot alakítottak ki, ahol könyveket is elhelyeztek. A nagymamák jóvoltából a rétest, a pogácsát és más süteményeket, valamint a gulyást is díjmentesen lehetett fogyasztani este 18 óráig. A sikerre való tekintettel jövőre is ugyanilyen formában szeretnék megszervezni a Green Land fesztivált.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?