Tíz évet is kaphat a kamionsofőr, aki megpróbált áthajtani a kerékpáros hídon

rr

A pozsonyi rendőrség megbízott nyomozója általános veszélyeztetés miatt büntetőeljárást indított a 30 éves, Trencséni járásból származó Martin K. ellen, aki kamionnal próbált meg áthajtani a Szabadság kerékpáros hídon Dévényújfalun. Elmarasztaló ítélet esetén négytől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. A TASR hírügynökséget Michal Szeiff, a Pozsonyi  Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője tájékoztatta pénteken.

„A kamion sofőrje figyelmen kívül hagyta a közúti jelzőtáblát, mely szerint a kerékpáros hídra tilos felhajtani gépjárművel, azon kizárólag kerékpárral vagy gyalogosan lehet csak átkelni” – tájékoztattak a pozsonyi rendőrök. A Pozsony IV Járási Rendőrség megbízott nyomozója szerint az elkövető halálos veszélynek, illetve súlyos testi sértés veszélyének tette ki az embereket. Emellett a híd szerkezetét is megrongálhatta, jelentős kárt okozva ezáltal.

Az eset múlt héten történt, a hidat lezárták. A Pozsony Megyei Önkormányzat jelenleg a statikai vizsgálat eredményére vár. Juraj Droba megyefőnök kilátásba helyezte, hogy a vizsgálatot követően a megye követelni fogja a kár megtérítését. Hozzátette: ha a vizsgálat eredménye igazolja, hogy a híd biztonságos, ismét megnyitják azt a kerékpáros forgalom előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?