Ha Kollár nem kap bizalmat, a Sme rodina távozik a koalícióból

Boris Kollár

Ha a képviselők nem szavaznak bizalmat Boris Kollárnak (Sme rodina), a parlament elnökének, a Sme rodina mozgalom kilép a kormánykoalícióból. Kollár bizalmi szavazást javasol maga ellen a kedd ülésén. Peter Pčolinský, a mozgalom parlamenti klubjának elnöke az újságíróknak azt mondta, a mozgalom támogatni fogja ezt a napirendi pontot.

„Szeretnénk, ha megnyitnák ezt a kérdést, vitatkoznánk róla, hogy azután titkos szavazással döntsünk" - mondta Pčolinský, és hozzátette, a koalíciós partnerek szintén kérték, hogy ez a pont szerepeljen az ülés programján. Hozzátette, bármilyen alternatíva elképzelhető. „Számolunk azzal, hogy megszavazzák a bizalmat, de azzal is, hogy nem" - mondta.

Hozzátette, a partnerek a koalíciós tanács ülésén közölték, hogy továbbra is tárgyalnak a kérdésről a klubokban. „Nem értem, mert személyes felelősségvállalást kértek" – mondta, és hozzátette, Kollár ezt megtette, amikor javaslatot tett saját leváltására.

Kollár diplomamunkájával kapcsolatban plágium gyanúja merült fel. Az OĽaNO nem kérte a távozását, javaslatot tett, hogy Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter és Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter dolgozzon ki törvényt, amely lehetővé teszi a diplomamunkák visszamenőleges vizsgálatát. Ugyanakkor Igor Matovič miniszterelnök (OĽaNO) a hétvégén olyan kijelentést tett, hogy ha Kollárt visszahívják, az SaS és a Za ludí „behúzza a farkát".

Kollár korábban kijelentette, jogszerűen szerezte mesterfokozatát, de a politikai életében már nem szándékozik használni ezt a titulust. Nem zárta ki, hogy ha távozik a funkciójából, a mozgalom kilép a koalícióból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?