Ami nem hiányozhat a poggyászból...

Ami nem hiányozhat a poggyászból...

A koronavírus-járvány megmutatta, hogy a kisebb egészségi panaszokkal nem kell azonnal orvoshoz szaladni, mi magunk meg tudjuk gyógyítani. A hagyományos orvoslátogatások száma az elmúlt hetekben lényegesen csökkent, ezért fontos, hogy mi van a házi patikában.

A nyár szinte elképzelhetetlen üdülés és utazás nélkül. Az idei fő szezon kissé más lesz, mint a korábbiak voltak. Sokan a külföld helyett idehaza fognak regenerálódni, de ez nem jelenti azt, hogy nem érhetnek bennünket kisebb-nagyobb kellemetlenségek. Észszerű hát, ha minden lehetőségre felkészülünk, minden fontos készítményt beszerzünk és magunkkal viszünk, hogy ne érjen bennünket sehol meglepetés.

Meglepetést okozhat:

  • az allergia
  • a rosszullét
  • a meghűlés
  • a horzsolás
  • a rovarcsípés
  • az allergiás bőrreakció
  • az alvászavar
  • a rekedtség
  • az emésztési zavar

Fontos tudni

A 112-es telefonszám a segélyvonal száma, amit földi telefonvonalról és mobiltelefonról is lehet hívni az EU egész területéről, s a rendőrség, az egészségügyi mentőszolgálat és a tűzoltóság jelentkezik.

A gyógyszert mindig pontosan úgy szedje, ahogyan azt a betegtájékoztató vagy az orvos, esetleg a gyógyszerész ajánlotta. Ha valamiben nem biztos, hívja fel az orvost vagy a gyógyszerészt. Ha elfelejtett bevenni egy adagot, ne pótolja két adaggal.

Ha bármilyen mellékhatást tapasztal, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez. Ugyanezt tegye, ha a gyógyszer szedésével kapcsolatban valamilyen kérdése merül fel.

Semmilyen gyógyhatású készítményt ne dobjon szemétbe vagy szennyvízbe. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen. Ezzel is a környezetet védi.

(ki)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?