GALÉRIA: Kollár és Kövér Budapesten találkozott

Kövér Kollár
Budapest |

A budapesti Országházban találkozott Boris Kollár (Sme rodina) szlovák házelnök a magyar parlament elnökével, Kövér Lászlóval (Fidesz). A tárgyalás után közös sajtótájékoztatót tartottak.

„Magyarország és Szlovákia kapcsolatai rendkívül jók” – mondta Kollár. Ezen túl a jó szomszédsági viszonyt és a V4-ben való szoros együttműködést hangsúlyozta.

„Hangsúlyozni szeretném, hogy lényegében mindenben egyetértettünk”

– tette hozzá a szlovák házelnök. Kövér megköszönte, hogy Kollár második külföldi útja Magyarországra vezetett. Szintén a V4-ek együttműködésének fontosságát hangsúlyozta.

„A magunk eszközeivel igyekszünk ezt a regionális együttműködést még sikeresebbé tenni” – tette hozzá Kövér. A magyar házelnök a szlovákiai magyarok helyzetéről szólva elmondta, ebben a témában már előző kormánnyal is sikerült előrelépést elérni. „De már a Matovič-kormány hivatalba lépése óta eltelt rövid idő is reményt ad arra, hogy minőségi lépést tegyünk ezen a téren a következő időszakban” – fogalmazott Kövér az új szlovák kormány lépéseiről szólva.

„Fontos, hogy egymást segítve próbálja a két ország az érdekeit közösen érvényesíteni” – tette hozzá Kövér.

A sajtótájékoztatón az újságírók nem kaptak teret arra, hogy feltegyék kérdéseiket. Az Országházban való tárgyalás után Kollár és a vele tartó küldöttség, amelynek Grendel Gábor (OĽaNO) a szlovák parlament alelnöke is a tagja, a Budai Várba vette az irányt. Ott a szlovák házelnök találkozik Orbán Viktor (Fidesz) magyar miniszterelnökkel és Áder János államfővel is. Ezeken a találkozókon a sajtó munkatársai nem vehetnek részt.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?