Nem jutok egyről a kettőre

l

Te is gyakran hallod? Netán mondod is? Esetleg még ismételgeted is magadnak? Néha önkéntelenül is kimondunk olyan dolgokat, melynek mögöttes tartalmába bele sem gondolunk. Hogy ennek a nem mindig komolyan gondolt mondatnak miért is van jelentősége? Mert más tartalom is rejlik benne. Egészen pontosan a megoldás(od) útja. Nézzük.

Egy. Ki az az egy, mi az az egy? Honnan jön és hová tart? Mit akar? Az a hírem számodra, hogy az egy te magad vagy. Te, aki pontosan tudod, hogy mi és ki vagy. Éppen ezért azt is, hogy honnan jössz, miben vagy, és hova törekszel. Szerencsés esetben persze, akkor, amikor már járod, de legalábbis ráléptél az önismereted útjára. Mindegy, hogy életed nagy horderejű vagy apró lépéséről, cselekedetéről, helyzetéről van szó, az egy mindig te vagy.

Kettő. Ez már nem (csak) téged feltételez. Mert, ahogy a nevében is ott van, benne rejlik a kettősség. Melletted már megjelenik valami vagy valaki, ami vagy aki felé törekszel. Az ő energiája is belekerül abba, amit te szeretnél. Gondolataid fókusza odavezetett, ezért lehet fizikálisan még nem, de energia szintjén már benne(d) van.

Akkor, amikor egyről a kettőre jutnál, megjelenik a kétség, mert a kettő nem véletlenül kettő, és kételkedni kezdesz. Önmagadban és a „másikban”, jóllehet mostanra már tudod, mit szeretnél, de mégsem cselekszel. A kétség ilyenkor azért jön, hogy feltegye neked a kérdéseket: mered-e, akarod-e, hiszed-e, éled-e? Ha a válaszod igen, a kétség nélküli kettősség lesz a tiéd, s a mondatod immár így hangzik majd: jutok egyről a kettőre.

Ambrózai Zsuzsanna, Ember_kép

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?