A VeresWalóság – Csempedoklész

alap

Az ember általában tudja, milyen csempét fog akarni, ha majd csempére lesz szükség. Aztán amikor ez bekövetkezik, egyedül érzi magát a világban, magányos, elhagyott lénynek, akinek senki nem segít.

Mert amikor már konkrét tervekről, négyzetméterekről van szó, általában kiderül, hogy amit addig akartunk, nem is akarjuk már, illetve nem úgy.

A csempe, és kivált a talajburkolat-vásárlásra úgy tekint az ember, mint életének ritka különleges alkalmára, amely beleszólást biztosít neki valamilyen tartós életkörülmény kialakításába. Most én eldönthetem, hogy ez így fog kinézni, ki tudja, hány évig. Úgyhogy megyek, és el is döntöm. Aztán a döntés felelősségének súlya alatt összeroppan (nem vallja be).

 

Meglepő tanácsot kaptam tavaly egy hirtelen jött, és hirtelen odébb is állt kedves ismerőstől, éppen ebben a témában. Nem muszáj ám mindenhová hidegburkolatot tenni – ennyi volt a jó tanács. És bizony az elején nem értettem, minek nekem ez a mondat, azóta viszont én is így gondolom. A hidegburkolatok hegemóniáját éljük. Kibírna száz évet, de tizenöt évente cseréljük, mert megtehetjük. „Amíg tűz a szétválasztó erő tulajdonságaival is bír, addig a víz az elemeket egybegyűjtő erő tulajdonságait mutatjaˮ – jegyezte fel Empedoklész Kr. e. 435 előtt pár évvel. Nyilván nem látott még átnedvesedett falról leváló csempét.

A neve is milyen: hidegburkolat. Hidegháború. Hidegvágó. Hidegtál. Hideglelés. Hidegség: falu Győr-Moson-Sopron Megye nyugati részén.

Talajfűtést alá?

Kettőt!

 

 

Kizárólag online felületünkön elérhető vasárnap-tartalom

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?