Csacán bezárják az iskolákat, sportpályákat és a kultúrházat a koronavírust miatt

koronavírus

Péntektől (június 26.) zárva tartanak a csacai (Čadca) alapiskolák és óvodák, a sportlétesítmények, a városi uszoda és a kultúrház is. Ezenkívül törlik a helyi szabadidőközpont nyári programjait is. A város honlapján közölt információk szerint erre a romló járványügyi helyzet és a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt van szükség.

 

A közlemény szerint bezárják a helyi fürdőt és a sportcsarnokot is, a kultúrházban nem fog üzemelni a mozi sem. „Az újbóli megnyitásuk időpontja a járványügyi helyzet alakulásától függ a járáson belül, esetlegesen a regionális közegészségügyi hivatal iránymutatásától” – olvasható a város honlapján.

Szigorúbb higiéniai óvintézkedéseket vezetnek be a városi hivatalban is. Az embereket csak arcmaszkban fogják beengedni, kötelező lesz a kézfertőtlenítés. A hivatalba való belépést a városi rendőrök fogják koordinálni. A város azt kérte a polgároktól, hogy részesítsék előnyben az elektronikus ügyintézést.

A csacai regionális közegészségügyi hivatal 25 pozitív esetet tart nyilván. A fertőzöttek és a hozzátartozóik házi karanténban vannak.

Daša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivője elmondta: várható volt az új fertőzöttek számának növekedése, hiszen a hivatal munkatársai aktívan keresik azokat a személyeket, akik érintkeztek a már igazolt fertőzöttekkel. Ezeket a személyeket is letesztelik. Az új és a régi esetek között általában járványügyi összefüggés van, legtöbbször rokoni kapcsolatokról van szó. Ugyanakkor nyilvántartanak külföldről behozott eseteket is.

A csacai regionális közegészségügyi hivatal nem javasolja tömegrendezvények tartását a Csacai és a Kiszucaújhelyi járásban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?