Elmúlt Vasárnapok: Csöndben elment Bálint gazda

elment Bálint gazda

Bálint gazda ma este csöndben elment – ez a tömör és szomorú hírközlő búcsúszöveg jelent meg vasárnap este a közel félmillió követővel rendelkező Facebook-oldalán. 101 éves volt, tavaly jártunk nála vendégségben.

„Úgy érzem, addig érdemes élni, amíg az ember alkotni tud” – mondta százéves korában Bálint gazda Vrabec Mária kolléganőnknek. Most már tudjuk: egészen az utolsó pillanatig aktív volt és dolgozott, vasárnap estig, életének 101. évében bekövetkezett haláláig dolgozott, alkotott – úgy, ahogy maga értelmezte az alkotást, a ténykedést.

„Ez az alkotás lehet egy újságcikk, egy könyv, egy szépen gondozott kert vagy egy finom paprikás krumpli.

Ha az ember adni tud, az nemcsak kifelé, hanem befelé, a saját önértékelése szempontjából is hatalmas érték, és nem kell mellé kitüntetés.”

 

Vendégségben Bálint Gazdánál

A vele készült interjúnkat teljes terjedelmében itt olvashatja el újra:

Kapcsolódó cikkünk

A legtöbbek által Bálint gazdaként ismert Bálint György kertészmérnök, író, szerkesztő, médiaszemélyiség, politikus, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa volt, 1919. július 28-án született.

Generációkat nevelt természetszeretetre, a mezőgazdasági munka megbecsülésére, arra, mennyivel kedvesebb és ízletesebb a saját termesztésű gyümölcs, zöldség.

Nem kérdeztük meg tőle, mi a hosszú élet titka, hiszen olyan egyértelmű: az a derű és belső nyugalom, amelynek köszönhetően mindig a holnapot, az újrakezdés lehetőségét látja” – írtuk róla alig több mint egy éve.

Nyugodjon békében!

 

Az MTV Ablak című műsorának stúdiója, Dr. Bálint György (Bálint gazda) és Kóthy Judit szerkesztő

 

Kizárólag online felületünkön elérhető Vasárnap-tartalom

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?