Lakásba zárt gondolatok 2.

koronavírus bevásárlás

Amikor Magyarországon korosztályozták, ki mikor vásárolhat, az idősávpremier napján kitévedtem a piacra. Fülembe húzott sapka, napszemüveg. Ugyanis védőszemüveget nem találtam a fiókban, hegesztő nincs a családban, és olvasztár sincs. Akkor debütált az első hófehér maszkom is. A biztonsági őr rögvest leszólított, hogy ez nem az én időm, túl fiatal vagyok hozzá. Kiszakadt belőlem, hogy imádom magát! De legálisan vagyok itt. Zavartan szabadkozott, hogy nem látszik, ettől már majdnem szerelembe estem, de rájöttem, hogy mindez nem az örök fiatalság diadala, egyszerűen semmi sem látszik belőlem. A mozgásom meg bizonyára egy kamaszlányé. Hurrá!

Márciusban kezdtünk el maszkokat vásárolni, ha sikerült, csereberélni, vagy fellelni azokat, akik varrnak ilyeneket. Bíró Ica is felmerült a neten, megmutatta a szivacsos melltartó metamorfózisát maszkká. Nem igyekeztem feltrancsírozni a készletemet, de kipróbáltam. Remekül melegített. Arcüreggyulladás esetén ideális.

Elkezdődött a lélegezz bekötött orral gyakorlat világszerte. Az egyszerűbb változatokban sem egyszerű. Lehet, hogy a jóga az egészségünk kulcsa, de a légzőgyakorlatok csak egyszemélyes előadásban működnek. A többiekkel együtt áramoltatni a csakrát, maszkban macerás.

Amikor az első zöld sebészmaszkos fotómat megosztottam a barátaimmal, Lynda Brooklynból visszaküldte az ő haute couture változatát, Olgi meg Moszkvából adott divatjelentést. Tisztára Csehov három nővér. Altatóorvos barátom vetett végett a maszktestvériség eufóriának. Nem jól van rajtad – írta –, az orrnyeregre nyomd rá a merevítő drótot, így fog jól zárni. Általában előbb van meg a jó válaszom, mint a jó infóm, úgyhogy közöltem vele, hogy az enyémben aztán nincs drót! De persze neki volt igaza.

Attól kezdve fordult át az arctakaráskorszak nyűgösből szórakoztatóvá, amikor belépett a divat. Budapesten van pöttyös, csíkos, kockás, karibi mintás, macskás és kutyás, vonzalom szerint. Igazán vicces, amikor a „távozz tőlem sátán” kifejezést viselő, fogat villantó boxer a barátnőm barátságos tekintetében folytatódik.

Ki hogyan hordja a maszkot? Mifelénk, Budán van a nyakba kötős fajta, aki az álla alatt viseli. Talán a tokáját leplezi? Vannak, akik csak a szájukat takarják, az orruk szabadon fenyegeti a többieket. Néha kedvem lenne megkérdezni, miért, de nem merem megközelíteni őket. Lehet, hogy minden esetben hiányoztak a hírfogyasztásból, amikor a vírustesztekhez az emberek orrába nyúltak le jó mélyen. Nem ám azért, hogy kellemetlenkedjenek nekik. És ott vannak jó sokan a macsók és az önmagukban sosem kétkedő nők, akik aztán nem fognak maszkot hordani! Ráadásul most, a nyitással a szelíd optimisták csatlakoztak hozzájuk.

Bírom a kalandokat, körültekintésből sem kapnék jelest, de bizony bővíteni fogom a maszkruhatáramat. Ígéretet kaptam ugyanis egy tacskós változatra. Nem épp őrző-védő eb, de a maszk teszi majd a dolgát, helyette is. 

Völgyi Vera

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?