Már fizetős a parkolás Galántán

Galánta
Galánta |

Hosszú évekig tartó vita és tervezés után június 1-től fizetős lett a parkolás Galánta három parkolójában. A helyiek parkolókártyákat válthatnak ki, ám a nagy érdeklődés miatt a város nem tud minden igénylőnek megfelelni.

Galántán már évek óta vitatéma volt, hogy fizetőssé tegyék-e a parkolást vagy sem. A város polgármestere, Peter Paška azzal érvelt a fizetőssé tétel mellett, hogy a parkolási díjból befolyó összeget a város fejlesztésére lehetne fordítani, újabb parkolóhelyek kialakítására, a jövőben pedig gyűjtőparkoló vagy parkolóház is épülhetne a városban.

Az egyik fő problémát a polgármester szerint a Galántáról más városokba utazó ingázók okozzák, akik napi szinten nagyjából ezer parkolóhelyet foglalnak el városszerte. A városi hivatal városfejlesztési osztályának közlekedésért felelős vezetője, Slavomír Javor elmondta, a város honlapján részletes leírás található a parkolási rendszerről, az egyes parkolózónákról, illetve a parkolóbérletek fajtáiról. Az igénylők szintén a honlapon találják meg a kérvényt, amellyel igényelhetik a parkolókártyák kiadását.

„A parkolójegyeket a jegykiadó automatákban, mobiltelefonos alkalmazás segítségével, illetve SMS-ben lehet megvenni. Úgy vélem, egy jól kidolgozott rendszert sikerült elindítani. Természetesen, mint minden új rendszer elindításánál, így most is akadt néhány apró technikai probléma, de az emberek felelősségteljesen és fegyelmezetten állnak hozzá, annak ellenére, hogy kissé átrendeződött a megszokott parkolási rend. Rengeteg kérvény érkezett már a parkolókártyák kiadására, egyelőre nagyon sok munkánk van vele, de úgy vélem, hamarosan rendeződik minden. A háromféle parkolóbérlet egyik típusának igénylését kénytelenek voltunk átmenetileg leállítani, hiszen a parkolóhelyek száma véges, nem adhatunk ki több kártyát, mint amennyi a parkolóhely, de remélem ezt mindenki megérti” – fogalmazott az osztályvezető.

Első körben közel 350 parkolóhely lett díjköteles a városi hivatal, a kultúrház és a Mladosť áruház mögötti parkolóban. A parkolási díj befizetését a városi rendőrség, a városi hivatal megbízott alkalmazottja, valamint a város összes képviselője és a polgármester ellenőrzi majd. Slavomír Javor hozzátette, a jövőben további parkolóhelyeket tesznek majd fizetőssé. „Ez egy kísérleti projekt, meglátjuk, hogyan fog működni, a tapasztalatok alapján eldöntjük, milyen formában lehet szabályozni a parkolást az egész városban. A lakótömbök közelében például az ott lakók kapnak majd parkolóhelyeket, hogy ne foglalják el azokat a városon keresztül ingázók, és olyanok, akik nem ott laknak. Ez azonban még csak terv” – zárta az osztályvezető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?