Túszejtők elengedtek egy negyvenkét napja fogva tartott fiút Belgiumban

túsz

Túszejtők elengedtek egy tizenhárom éves fiút Belgiumban, akit negyvenkét napja hurcoltak el otthonából és azóta fogva tartottak - közölte hétfőn a belga rendőrség.

A hatóságok az egész ügyet hétfőn ismertették. A tájékoztatás szerint a gyerek május 31-én este épen és egészségesen szabadult ki. A helyi sajtó szerint kábítószerbűnözés állhat a háttérben. A túszejtők állítólag ötmillió euró váltságdíjat követeltek.

A hatóságok szerint április 21-re virradóra maszkos, fegyveres bűnözők hatoltak be a kelet-belgiumi Genkben élő család otthonába és elhurcolták a tizenhárom éves fiút. A túszejtők azóta többször is kapcsolatba léptek a családdal váltságdíjat követelve. Két alkalommal bizonyítékot küldtek arról, hogy a fiú életben van.

A rendőrség közölte, hogy intenzív nyomozást követően hét gyanúsítottat vettek őrizetbe. Nyolc házkutatást tartottak Limburg tartományban, négy továbbit pedig Antwerpenben. A nyomozók és az ügyészek holland, francia és amerikai partnerszervekkel dolgoztak együtt. Ugyanakkor a hatóságok nem nyilatkoztak az ügy hátteréről és arról sem tettek említést, hogy fizettek-e váltságdíjat.

Az RTBF helyi televízió úgy tudja, hogy a követelt összeg egy részét megfizették a túszejtőknek. A gyermek családja pedig ismert arról, hogy kapcsolatban áll a kábítószerbűnözéssel. Ugyanakkor az RTBF világossá tette, egyelőre nem biztos, hogy az ügy "bandavezérek közötti erőszakkal" állna kapcsolatban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?