A Tankcsapda történelmet írt

ddd

Az elmúlt hétvégén a Tankcsapda adta Magyarország első, és jó ideig utolsó autós koncertjeit. Ehhez külön kormányrendelet kellett, és a zenekar is tudta, hogy melyik ajtón menjen be.

Pénteken a debreceni repülőtéren, szombaton pedig a székesfehérvári MOL Aréna parkolójában élvezhették a csapat abszurd koncertjét az autóval érkező rajongók. A zenekar ott játszotta először Szüless meg újra című vadonatúj dalát. Debrecenben ötszáz autót engedtek be a helyszínre, Székesfehérváron kétszázzal kevesebbet. A kocsik a színpad körül parkoltak, a közönség a járványügyi óvintézkedések miatt nem szállhatott ki, a sorok között biztonsági őrök cirkáltak. Sokan felnyitható tetejű autóval érkeztek, hogy integethessenek a zenészeknek, illetve kihajoltak a kocsik ablakán. 

Lukács Lászlóéknak nagy szerencséjük volt, a magyar kormány ugyanis épp a koncert előtt egy nappal, csütörtök este engedélyezte egy rendeletben az autós könnyűzenei koncerteket. Az engedély kizárólag az elmúlt hétvégére vonatkozott, azaz mától érvényét vesztette a rendelet. Mivel ilyen rövid idő alatt nem lehet koncertet szervezni, vélhetően egyedül a MOL által szponzorált debreceni zenekar tudta, hogy „melyik ajtón menjen be”. 

A kontinens első autós koncertjét április végén rendezték meg Dániában, a hajdani autósmozik mintájára. Akkor ismerte meg a világ Mads Langer dán dalszerző-előadó nevét, akinek fellépésére percek alatt elfogytak a jegyek az interneten, a koncertfotók pedig bejárták a nemzetközi sajtót. Azóta Németországban is lezajlott néhány hasonló buli, szintén hatalmas sikerrel.

Magyarországon a Tankcsapda neve kerül be a rocktörténetbe – bár kissé vitatható módon. A rockzenekar jó kapcsolatot ápol a debreceni városvezetéssel, illetve Kósa Lajos volt polgármesterrel, a Fidesz alelnökével, akivel az elmúlt héten közös sajtótájékoztatón vettek részt más apropóból. A pénteki és szombati koncerteket Lukács László már május 19-én bejelentette a Petőfi rádióban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?