Egy virágcserép új élete

s

Ha vannak otthon törött vagy kimaradt fali csempéink, ne dobjuk ki őket, hanem használjuk mozaikragasztásra. Csempemozaikkal díszíthetjük a kerti asztal lapját, padot vagy polcot, készíthetünk belőle faliképet, és egy egyszerű terrakotta agyagcserép is attraktív virágtartóvá változtatható vele.

Mire lesz szükségünk a csempemozaikos cserép készítéséhez?

– egy terrakotta cserépre

– mozaiklapocskákra

– csempe- vagy porcelándarabokra

– üveggyöngyökre

– szilikonos ragasztóra

– csempefugázóra

– spatulára

1 Megtervezzük a mintát, grafitceruzával meg is rajzolhatjuk, majd ragasztó segítségével felvisszük a cserépre a körbefutó főmotívumot. Mivel a cserép hengeres, fontos, hogy csak akkor forgassunk rajta, amikor a ragasztó már megkötött a felrakott csempedarabok alatt. A körbefutó főmotívum köré helyezzük aztán a kisebb, kitöltő elemeket.

2 Nagyon jól mutat, ha a cserép karimáján is körbefut egy sor mozaik: keretet ad a díszítésnek, és egységbe fogja.

3 A ragasztó pár óra alatt megköt. Ha ez megtörtént, a csempefugázóból és vízből keverjünk sűrű, tejfölsűrűségű masszát, majd spatulával vigyük fel úgy, hogy minden kis résbe jusson belőle. Ha színes fugát szeretnénk, a fehér fugázóhoz színes akrilfestéket keverhetünk.

4 A félig megkötött fugát vizes, majd száraz törlőkendővel óvatosan törölgessük le a mozaikról. Száradás után máris virágot vagy fűszernövényt ültethetünk a cserépbe.

 

Tipp: Mozaikcsempék hobbiboltban is kaphatók, de sokkal kedvesebb lesz az alkotásunk, ha saját gyűjtésű kavicsokat, cserepeket használunk hozzá.

A teljes írás a VasárnapHáztartás mellékletben jelent meg! 

 

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti❗️

https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?