Vírusinfó a VASÁRNAPBAN: Ügyintézés járvány idején

koronavírus

Bár aki teheti, ki sem mozdul hazulról, az élet most sem állt le teljesen, vannak halaszthatatlan intéznivalók is.

Ezekből gyűjtöttünk össze most néhányat. Az első és legfontosabb információ viszont, hogy kövessük az illetékes szervek és hivatalok tájékoztatásait, ugyanis ami egy hete érvényes volt, nem biztos, hogy most is az, legyen szó akár csak az áruházak nyitva tartásáról.

Akár boltba, akár postára, bankba vagy bármelyik hivatalba kell mennünk, legyünk tekintettel az ott dolgozókra, viseljünk szájmaszkot, mielőtt elindulunk otthonról, és miután hazaérünk, alaposan mossunk kezet, fertőtlenítsük a telefonunkat, ha odakinn is használtuk. A kinti telefonálást igyekezzünk kerülni.

 

Milyen a hivatalok nyitvatartási ideje? Mi a helyzet a bankokkal? Meddig kell leadni az adóbevallást? Hogyan működik a rendőrség ügyfélszolgálata? Hogyan lehet beszerezni a gyógyszert és az élelmiszert? Mikor mehetünk orvoshoz? Mit kell tennie a külföldről hazaérkezőnek? Hogyan módosították a nyitva tartásukat az élelmiszerüzletek? Mik a fontos telefonszámok?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Vrabec Mária összeállítását.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?