Az állatorvosi rendelőben is szigorítottak

Az állatorvosi rendelőben is szigorítottak
Nagymad |

Az állatorvosi rendelőben is kötelező a szájvédő viselése, a váróterembe csak egyesével engedik be az embereket. Nagy Szabolcs állatorvos közölte, lehetőség szerint csak az akut eseteket látják el.

A kormány intézkedéseit az állatorvosi rendelőben is maradéktalanul betartják. Nagymadon rövidítették a nyitvatartást, a gazdiktól azt kérik, hogy mielőtt elindulnak a rendelőbe házi kedvencükkel, egyeztessenek az orvossal a látogatás időpontjáról. „Igyekszünk minimalizálni a váróteremben lévő emberek számát” – közölte Nagy Szabolcs állatorvos. Nem mindig sikerül megelőzni a tumultust, de ott jártunkkor legfeljebb ketten voltak a rendelőben. A többi gazdi a kisállattal együtt a rendelő előtti udvaron várakozott. A legtöbben a felszólításnak eleget téve, akut eset miatt érkeztek.

„Lesántult a kutyusunk, gyógyszerért jöttünk” – mondta egyikük. Egy másik pácienst azért hozott el gazdája, mert napok óta kedvetlen. “Kiderült, hogy gyulladás van a vérében, kaptunk gyógyszert, néhány nap múlva jövünk ellenőrzésre” –mondta a gazdi.

Az embereknek kötelező a maszk, de az állatokat nem így kell védeni. „Az első napokban nem mindenkin volt maszk, de most már maszkban és kesztyűben jönnek az emberek. Az állatokat nem veszélyezteti a koronavírus-fertőzés. Ők ebben az esetben hordozóként léphetnek fel” – folytatta Nagy Szabolcs. Az orvos ajánlja, hogy a rendelő meglátogatása előtt töröljék át alkoholos fertőtlenítővel, vagy legalább nedves ronggyal a házi kedvencek szőrét. „Így az orvost és magukat is megvédik” – jegyezte meg az állatorvos.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?