Sztárunk a VASÁRNAPBAN Petr Kotlár

Petr Kotlár

Český Krumlov a világ egyik legszebb, legfestőibb, legromantikusabb városa. Eddig egy régi lakójáról, Egon Schieléről, az anyai ágon cseh, apai részről osztrák festőről is híres volt.

Még télvíz idején is turisták ezrei látogatják a várost – naponta. A múlt év őszétől újabb híres lakója van a helynek. Pontosabban: ott lakott ő korábban is, ott is született, ott nőtt fel, de tavaly szeptemberben lett Európa-szerte híres. Velence rangos fesztiválján ugyanis akkor mutatták be Jerzy Kosiński, a lengyel származású amerikai író sok nyelvre lefordított regénye, a Festett madár alapján készült, azonos című filmet, Václav Marhoul rendezését a tizenkét éves Petr Kotlár főszereplésével. Az alkotás a világ több pontján nyert már rangos elismerést, és besorolták a legjobb tíz Oscar-jelölt külföldi produkció közé. A döbbenetes hatású történet főhősét megformáló Český Krumlov-i fiú pedig az év hőse lett Csehországban.

 

Miről szól a film? Miért különleges? Miért volt nehéz beszélni a fiatal tehetséggel? Milyen a családja? Mivel lehet megnyerni őt? Lehet kérdezni az iskoláról? Milyen volt a hollywoodi színészekkel együtt dolgozni? Miért akarta félbe hagyni a forgatást? Milyen Český Krumlovban élni? Segít a nagyszüleinek? Mi volt a legnehezebb a forgatáson? Miért nem láthatta a filmet a velencei fesztiválon? Milyen hangszereken játszik? A külföldi forgatások idején hol volt a legnehezebb? Miért nem szeretne híres lenni? Most, ötödik osztályosként mi a legnagyobb álma?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?