Varázslatos apró díszek

kr

A karácsonyi dekoráció megalapozza az ünnep varázslatos hangulatát, segít elmerülni abban, ami igazán fontos, és elfelejteni a hétköznapok gondjait, bajait.

A dekorálásnak nem kell a fenyő feldíszítésében kimerülnie: az otthon hangulatát rengeteg apró, finom részlettel tehetjük ünnepivé. Mivel az ünnepi történéseknek az ünnepi történéseknek a nappali a központjuk, az alábbi képválogatásban ennek a helyiségnek a díszítéséhez gyűjtöttünk ötleteket.

Egy sima, testes fehér gyertyából igen attraktív dísz készíthető tűzőhab, kartonpapír, ragasztó(pisztoly), gyöngyök, gömböcskék felhasználásával. A tűzőhabból karikát vágunk a gyertya méretében (akár pohár vagy pogácsakiszúró segítségével), megfelelő nagyságú, kör alakú kartonlapra ragasztjuk, majd körberakjuk, -ragasztgatjuk apró üveggömbökkel, gyöngyökkel.

Táblára vagy kartonra ragasztott, fenyő alakban elrendezett szárított gyümölcsök, magvak, fahéjrudak díszíthetik a nappali falát. Hangulatos, mutatós és illatos dekoráció!

Nagyon kedves dekoráció az üvegbúra alá helyezett minifenyő. Apró cserép, tűzőhab, fenyőgally, hóspray kell hozzá, és persze üvegbúra, de akár egy öblös befőttesüveg vagy üvegváza is megteszi helyette.

A gyertyát akár fagyis- vagy pudingospohárba is állíthatjuk. Szórjunk köré magvakat, szárított narancskarikákat, apró tobozokat, fahéjdarabokat, és máris karácsonyi hangulatúvá változtattuk.

Aranyos kis asztali dísz készíthető virágkötészeti tűzőhabból (oázis), lila üveggömböcskékből, pár apró fenyőágból és virágfejekből egy kevés kötöződrót felhasználásával. Előbb a fenyőgallyacskákat szúrjuk az alapba, majd a drótra erősített gömbök, virágok következnek, s máris kész a kedves kis dísz, amelyet polcon, komódon is elhelyezhetünk.

Rendhagyó, leleményes, egyszerű és minimalista a deszkalapokból összeállított karácsonyfa. Füzérek, gömbök, masnik díszítik, a csúcsára akár Mikulás-sapka is tehető.

Gyerekkorában valószínűleg mindenki készített papírból hópelyheket – most feleleveníthetjük az elfelejtett mintákat. Girlandszerűen fonalra függeszthetjük őket. Egy üres, egyszínű falon igen hatásosak, s az ablaküveg előtt is remekül mutatnak.

A fenyőtoboz rendkívül hálás alapanyag karácsonyi díszek készítéséhez. Gyertya köré ragasztgathatjuk egy fatálcán, poharakba, vázákba rakhatjuk, megtölthetünk vele üvegtálat, vegyíthetünk közéje diót, szárított citrom- és narancskarikákat, s kreációnkat fenyőágakkal is díszíthetjük. A tobozokat lefújhatjuk (arany)festékkel vagy lelakkozhatjuk, s a karácsonyfára akaszthatjuk, vagy girlandot fűzhetünk belőlük, amely akár az ablakunkra is kerülhet.

Nem szóltunk még az ehető díszekről, pedig szaloncukor helyett akár magunk sütötte mézeskalács figurák is díszíthetik a család karácsonyfáját. Akaszthatjuk őket egyesével az ágakra, vagy készíthetünk belőlük füzért – így ablakot, polcokat, képkeretet is díszíthetünk velük.

Ferenczy Éva

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?