Riksák lepik el Budapestet?

<p>Több száz riksa rója majd  Budapest utcáit, ahol a biciklis taxik a belvárosi tömegközlekedés szerves részét képezik - írja a Népszabadság csütörtökön.</p>

Az elektromos rásegítésű, motorral felszerelt, és a pusztán lábbal hajtott riksák most honosodnak meg Budapesten, miközben Londonban  már 700, Berlinben közel 300, és Amszterdamban is több száz hasonló taxi jár.

A riksázás egyik leggyengébb pontja  Budapesten a pilótaképzés - állítja Borszéki Attila. A Riksa Közlekedési Vállalat (RKV) tulajdonosa szerint ez a munka több mint pedálozás, valójában igazi vendéglátás. A riksában normális megjelenésű és öltözékű,  legalább egy idegen nyelvet beszélő  intelligens, jó kondícióban lévő sofőrökre van szükség.

Az RKV az induláshoz hét nagy testű, darabonként 8400 euróért beszerzett jármű mellé saját fejlesztésű riksákat kíván forgalomba állítani - jelezte a cég tulajdonosa.

Budapest akkora város, hogy méretei és turistaforgalma bőven elbír több száz riksát is, az RKV tíz éven belül 250 saját taxit tervez működtetni - mondta Borszéki Attila.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?