65 ÉV FÁKLYAFÉNYBEN

<p>A karácsony előtti időszak meghitt üdvözlőkártyái mellett a jabloncai lakosok postaládájában egy igazán érdekes meghívó is lapult. Advent utolsó szombatján nem mindennapi, fáklyás menettel egybekötött ünnepségre invitált a helyi kultúrházba, hogy a helyi Csemadok-alapszervezet megalakulásának jeles évfordulójára emlékezzenek.</p>

A 65. születésnapon 65 fáklya fényének ragyogása mellett a rendezvényt melegségével a karácsonyi ünnepvárás is áthatotta. Az érkezőket a helyi kultúrház udvarán felmelegítő finom puncs illata fogadta. Majd az Omega Nyitányával elkezdődött a Fáklyák fényében címen meghirdetett megemlékezés. A fáklyák fénye a szeretetet, egyetértést és magyarságot szimbolizálva kicsik és nagyok kezében egyaránt járta táncát az esti fényben, s a szádalmási Bokréta tagjai, Fehérek István és Boros Szilárd hazafias dalait hallgathatták az egybegyűltek. Ezt követően a rendezvény már a kultúrházban folytatódott. Igazán meghitt hangulatot teremtett a bejáratban felállított karácsonyfa, a fenyő illata, a kályhából áradó meleg, az ízlésesen megterített asztalok és a fáklya lángjáról meggyújtott adventi koszorú gyertyái. A szervezet elnöke, Cseh Angéla ünnepi beszédében köszöntötte a vendégeket, Füzék Erzsébetet, a rozsnyói területi választmány titkárát, Hlivák Sándort, az elnökség tagját, a szádalmási Bokréta éneklőcsoportot, Dobos Máriát, a Csemadok körtvélyesi szervezetének elnökét, Angyal Bertalant, Jablonca polgármesterét. Beszédében továbbá méltatta a szép kort megélt helyi szervezet tevékenységét: mesélt a sok megpróbáltatásról, a helytállásról, a tagok munkájáról, s reményét fejtette ki a következő időszakot illetően. Majd gazdag műsor kezdődött, a helyi énekkar tagjai, Csobádi Magdaléna vezetésével, dalaikkal köszöntötték az „ünnepeltet”, mesélve a Jablonca címerében fellelhető színekről, az összetartozásról, szeretetről, magyarságról. Kicsiktől és nagyoktól szép szavalatok sokasága hangzott el az otthon melegéről, a boldogságról, de a szomorúságról is. Cseh Gyula előadása a szülőfaluhoz való ragaszkodásról felejthetetlen emléket idézett fel mindenkiben. A szomszéd községből érkezett Bokréta éneklőcsoport is színesítette az est műsorát, Csobády Szablocs énekét ugyancsak viharos tapssal jutalmazta a nagyérdemű.

Füzék Erzsébet buzdító, valamint a szervezet tevékenységét elismerő szavai után az arra érdemesek számára készített oklevelek átadása következett. Az elnök asszony megajándékozta a jelenlevőket egy kis figyelmességgel, jelezve minden egyes Csemadok-tag és -szimpatizáns iránti megbecsülésüket. Az ünnepi asztalra pedig rengeteg finomság került; nem hiányzott az óriási születésnapi torta sem. Abból is mindenki kapott, Cseh Angéla szavaival: „egy szelet magyarságot és szeretetet”.

Aprócska kis falu Jablonca, ám az emberek itt is képesek nagy dolgokra, hiszen tenni akarásukkal sok nehézség és áldozat árán összefogásra tudják buzdítani a magyar lelkeket. Annak a szeretetnek a melegét adták át nekünk útravalóul e kedves estén, amellyel mint igazi fáklyavivők mindig tudnak fényt osztani a sötétségben.

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?