Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D: luxusterepjáró új köntösben

Kategóriájának legnagyobb példányai közé tartozik.

Kiváló tulajdonságait javítják az elektronikus rendszerek.

Terepen szinte megállíthatatlan, országúton pedig kellemes limuzin.

Fél évszázados története során a Land Cruiser vitathatatlanul legendává vált, hiszen csaknem négymillió darabot


Kategóriájának legnagyobb példányai közé tartozik.


Kiváló tulajdonságait javítják az elektronikus rendszerek.


Terepen szinte megállíthatatlan, országúton pedig kellemes limuzin.

Fél évszázados története során a Land Cruiser vitathatatlanul legendává vált, hiszen csaknem négymillió darabot adtak el belőle, és több mint ötven különböző díjat nyert. Ilyen volt az El Macho vagy a kínai Samowang (a Sivatag Királya). A gépkocsi kivételes tulajdonságait a nemrég piacra került legújabb modell is megőrizte, amelyet 9 országban gyártanak, és 127-ben forgalmaznak. Szerkesztőségünk, az Automedia nemrég a kocsi háromliteres, D-4D típusú motorral felszerelt változatát tesztelte.A legújabb Land Cruiser kategóriájának a legnagyobb példányai közé tartozik: tengelytávja 124, hosszúsága 80 mm-rel nőtt meg. Karosszériáját merev alvázkeretre építették. Az elülső maszk ferde bordái és a megnyújtott fényszórók dinamikussá teszik az immár hetedik generációban készülő autó külsejét. Hátul érdekes látványt nyújtanak a kissé kiemelkedő lámpatestek, amelyek szintén a mai divatirányzatoknak megfelelően „lágyítják“ az összképet. A legkorszerűbb elektronikus rendszerek használata azt eredményezte, hogy a Land Cruiser technológiailag az egyik legfejlettebb gépkocsi, melyet a Toyota valaha is piacra dobott. A TEMS elektronikus légrugózást például 4 különböző keménységi fokozatra lehet beállítani, a VSC pedig tulajdonképpen az ismert ESP menetstabilizáló rendszer megfelelője.

Terepen is segít az elektronika

A kocsi erőforrása a jól ismert háromliteres, 16 szelepes, DOHC szelepvezérlésű, Common Rail befecskendező-rendszerű, közteslevegő-hűtővel is ellátott D-4D turbódízel motor volt. Legnagyobb teljesítménye 120 kW, forgatónyomatékának 343 Nm-es csúcsértéke viszonylag széles fordulatszám-tartományban áll a vezető rendelkezésére. Két kiegyensúlyozó-tengelye kultiválttá teszi a járását. A négyfokozatú automata váltó szinte észrevétlenül dolgozik, de a váltás pillanatában visszavesz egy kissé a motor teljesítményéből. Csúszós útfelületen ez hasznos dolog, ám száraz aszfalton lassítja a váltás folyamatát. A kocsi eddig is kiváló terepjáró tulajdonságait tovább javították a különböző elektronikus rendszerek: az említett légrugózással például 3 cm-rel csökkenthető vagy növelhető a hátsó futómű magassága, a tengelyközi differenciálmű szintén elektronikus kapcsolású, az A-TCR rendszer pedig megfékezi a kipörgő kereket, és a vonóerőt a jól tapadókra viszi át. Az EBD fékasszisztenssel kiegészített ABS tulajdonképpen csak egy része a fékeket vezérlő elektronikus rendszernek; ide tartoznak ugyanis még a HSAC (Hill Assist Controll) és a DAC (Downhill Assist Controll) nevű berendezések is, melyek a hegymenetben történő indulást, illetve a meredek lejtőn való leereszkedést könnyítik meg. A HSAC még 42 fokos emelkedőn is képes 5 másodpercig „megtartani“ az autót, mégpedig a vezető bárminemű közbeavatkozása nélkül. Ehhez jönnek még olyan klasszikus terepjáró tulajdonságok, mint a 215 mm-es hasmagasság vagy a 700 mm-es gázlómélység. Az ötajtós változatnál viszont hátránynak számít a kisebb áthajtási szög, amelynek következtében az autó fennakadhat a meredekebb szögű terepakadályokon.

Autópályán a maximális megengedett sebességgel haladva 10,8 literes fogyasztást mértünk 100 kilométerenként, ráadásul az utastérben még mindig viszonylagos csend honolt. Terepen, városi forgalomban és nagyobb sebességen természetesen megnőtt a fogyasztás – de nem drámai mértékben. Egyszeri tankolással (87 l) mindenesetre 600– 800 kilométert is megtehetünk, ami ilyen kocsinál nagyon jó értéknek számít.

Az új Land Cruiser méltó a nevéhez: terepen szinte megállíthatatlan, országúton pedig egy kényelmes limuzin legjobb tulajdonságait vonultatja fel. Bár gyártója inkább a SUV kategóriába sorolja, mi telivér off-roadnak ismertük meg. Azok közül is vitathatatlanul a legjobbak közé tartozik.


Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?