Februárban jelenik meg Murakami Haruki új regénye

Tokió |

<p>Hét év után először jelentkezik új többkötetes regénnyel Murakami Haruki japán író, a Kisidancso Gorosi (angolul Killing Commendatore) című művet február 24-én kezdik árusítani a japán könyvesboltok.</p>

A Sincsosa könyvkiadó kedden közölte, hogy a mű kétrészes, angol alcímei Emerging Ideas és Moving Metaphor. Arról nem szólt a bejelentés, hogy mikor jelenik meg nemzetközi piacokon az új regény. 

A kiadó semmit nem fedett fel a mű tartalmáról, csupán annyit közölt, hogy később fog részleteket ismertetni. Az ezoterikus alcímek azt sugallják, hogy a regény különbözik a világhírű japán író előző műveitől. Murakmai korábban csak annyit mondott új regényéről, hogy egy nagyon különös történetet mesél el. 

A japán író, aki két nap múlva lesz 68 éves és akit már régóta az irodalmi Nobel-díj esélyesei között tartanak számon, kerüli a rivaldafényt, ritkán nyilatkozik. Tizenhat regényét és novelláskötetét több mint 40 nyelvre fordították le, számos művét állították színpadra és vitték filmre. 

Korábbi könyvei között olyan népszerű regények vannak, mint a Norvég erdő és a Kafka a tengerparton. Sajátos humorú, szürreális műveinek hősei általában a homogén japán társadalom szélére taszított karakterek, gyakori témái a magány és az elidegenedés. 

Legutóbbi regénye 2013-ban jelent meg A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei címmel. 2014 áprilisában novelláskötettel jelentkezett, 2015-ben új esszéje, a Hivatásos regényíró (angol címén: Novelist As a Vocation) jelent meg. 

Egyik leghosszabb regénye a 2009-ben megjelent háromkötetes 1Q84 (Ezerkülöncszáznyolcvannégy), amely évek óta uralja a japán eladási listát és világszerte kultikussá vált.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?