Nézet

Újból nyílik az Őszirózsa

Majdnem egy év kimaradás után, a koronajárvány enyhülése után Kassán az Őszirózsa népdalcsoport újra megkezdte munkáját. Elég nehéz helyzetbe kerültek, mert ez idő alatt három énekes kilépett a csoportból.
Vasárnap

2021. augusztus 2. 08:30

Vasárnap
Kép Unsplash

Ez a hiány nem kis problémát jelentett, hiszen eddig is elég alacsony létszámban működtek. Újjá kellett szervezni a csoportot, új tagokat szerezni, hogy ütőképes legyen a fellépéseken. És hát akármilyen szép nagy városunk Kassa, a magyarság állandóan fogy, egyre kevesebbet számlálunk, nincs honnan válogatni új énekeseket. Ervin, a csoport zenésze már Magyarországról hozott két énekest, de új vezetőre is szükség van, mivel a fáradhatatlan Veszelovszky Erzsébet betegségéből kifolyólag kénytelen volt lemondani a posztról. Köszönjük Simon Ernőnek, aki beállt újra a csoportba, aki már régebben is tagja volt az Őszirózsának. Új énekes tagunk Synak Enikő, akit vezetőnek neveztünk ki, szintén súlyos egészségi problémákkal küzd. Reméljük, hamar meggyógyul, és lelkesen folytatja tovább ezt a nem kis feladatot, a tizenhat éves munkánkat, tovább éltetve az eddig elért eredményeket. Az Őszirózsa mindez akadályok mellett szorgalmasan gyakorol, mivel meghívást kapott az idei Röpülj páva dalos találkozóra Magyarországra, ahol hét éven át sikeresen reprezentálta a kassai magyarságot és a Csemadokot. Nagyon örülünk a meghívásnak, és szeretnénk ismét sikeresen szerepelni. Örömünket szeretnénk megosztani a Csemadok városi választmányával, valamint a Csemadok mellett működő nyugdíjasklub tagjaival. Szeretnénk érezni, hogy tartozunk valahová.

Vasárnap

Tóth Éva, Kassa

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
turizmus

Hazai mentőöv a szlovákiai szállodáknak

alma

Nincs elég idénymunkás, a fákon rohad a termés

FFP2

A lépcsőházban is viseljünk maszkot, a liftet inkább ne használjuk - ajánlja a Közegészségügyi Hivatal

dd

Csak a hangját adta, az arcát nem

b

Súlyos baleset történt Érsekújvár és Udvard között

radar

Érsekújvár: Sebességet mérnek a városi rendőrök

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.