Törekvés

lelki

Törekszem rá. Ezt a szót valahogy mindig ilyen formában használjuk. Törekszem valamire, valamerre, arra, hogy jobb legyen, hogy előrevigyen, hogy elfelejtsem.

Főnévi alakjában ritkábban használjuk, méltatlanul elhanyagoljuk, pedig szépségeket rejt magában, s ha közelebbről megvizsgáljuk, megtaláljuk benne a valódi célt, a törekvés célját. Azt hisszük, jól tesszük, ha törekszünk. Szebbre, jobbra, olykor az akarat energiáját tesszük mellé, s nem vagyunk restek azonosítani a törtetéssel sem. Erősnek, hitelesnek érezzük ezáltal magunkat, majd a végén azt mondjuk, kitartóak vagyunk, és megveregetjük a saját vállunkat. És ez rendben is van. Egészen addig, amíg meg nem nézzük közelebbről. A törekvés ugyanis magában hordozza a fent leírtakat, de ha a valódi értelmének megértésére törekszünk, át kell tekintenünk a túloldalra. Ennek az érzésvilágnak a túloldalára, s akkor megpillantjuk törekvésünk időbeliségét. Azt a horizontot, ahol felsejlenek a múltbeli törekvéseink, s a jövőbeliek. Mert mindaz, amit a fenti energiával hozunk létre, ott, azokban a síkokban történik. Ha ezt megértjük és elfogadjuk, feltárul előttünk a törekvés valódi ideje, vagyis nem más, mint a jelen pillanat. Mert törekedni csak ebben a pillanatban tudunk, s csak úgy érdemes, ha átengedjük az elfogadás szűrőjén.

Ha nem állsz ellent a jelent pillanatnak, és elfogadod (a törekvésed), akkor valóban tiéd lehet az, amire törekszel.

Ambrózai Zsuzsanna, Ember_kép

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?