Teadélután. KOPERTA

Vasárnap

A Lévai Magyar Asszonyok Ligája ez évben is megrendezte teadélutánját a Reviczky Házban, amelyre a járvány miatt a hagyományos februári összejövetel helyett tavasszal került sor.

Az idei jubileumi rendezvényen Gába Zsuzsanna, a teadélutánok műsorainak összeállítója már tizedik alkalommal üdvözölte a liga tagjait és a jelenlevőket. A műsor a Lévai Magyar Dalárda Örömóda című énekével kezdődött, majd Kosztolányi Magdolna, a liga elnöke köszöntötte a szépszámú közönséget. Az elmúlt két évben sok baráttól, ismerőstől búcsúztunk, az ő emlékükre szavalta el Nagy Gabriella Babits Mihály csodálatos imádságát, a Miatyánk című verset. A szomorú hangulatot oldotta Gába Zsuzsanna vidám poénja: „Mikor nagyon magam alatt vagyok, gyakran szoktam énekelni otthon. Aztán rájövök, hogy a hangom sokkal tragikusabb, mint a problémám.” A dalárda is csatlakozott a jókedv fokozásához Tavaszi köszöntő című daluk előadásával. Nagy tetszést aratott Bagócsi Erzsébet elbeszélése egy házaspár kínos élményéről angliai utazásuk során. Nem hiányozhatott a teadélutánról a két kotnyeles asszony, Puksa Magdolna és Koczián Márta, akik Mariska és Juliska személyében komolytalan bolondságokkal szópárbajoztak, és jó adag humorral üdvözölték a Reviczky Társulást képviselő Urbán Zoltánt és Ševeček Juditot. Matús Éva előadásában Czuczor Gergely A falusi kislány Pesten című népies költeménye is mosolyt csalt a nézők arcára. A hangulatot fokozva egy kisebb csokorba kötött csujogatóval (bekiabálás) lépett a színpadra Gába Zsuzsanna, Griesbach Ágnes, Matús Éva és Puksa Magdolna. „Tegyétek a szívetek emlékkönyvébe a következő dalt” – mondta Gába Zsuzsanna, majd Figuš-Bystrý Egy lap az emlékkönyvbe című zongorajátékával köszöntötte a jelenlevőket. A sok munka, készülődés meghozta gyümölcsét, a szórakoztató, színvonalas műsor fellépőit nagy tapssal jutalmazta a közönség.

A teadélutánon jótékonysági gyűjtésre is sor került, az összeggel a helyi kórház kápolnájának helyreállítási munkáit támogatjuk. Két év szünet után jó volt újra együtt szórakozni, találkozni, beszélgetni régi barátokkal, megkóstolni a finom süteményeket, pogácsákat. Az év egyik legszebb hónapjában megrendezett teadélután az örömről és a jókedvről szólt.

Balla Gyönyör Rózsa, Léva

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?