Rendrakás

Vasárnap

Eljött a rendrakás ideje. Mindenféle értelemben. Odakint és odabent is. Nézzük szépen sorban. Tavaszodik. Lassan. Idén nagyon lassan. Rendben van ez így. Az is, hogy lassan, és az is, hogy máskor máshogy. Ha innen nézzük. Tél vége van. Lemerültek az akkumulátoraink, fel kellene tölteni magunkat. Jó, hogy jön a tavasz, még ha lassan is.

Lomha, vánszorgó az idő-járás. Analógiában van az energetikai életünkkel, vagyis mindazzal, amik bennünk zajlódnak. Kicsit vontatottak, kicsit nyögvenyelősek az elmúlt hetek. Történik is valami, és mégsem. Megindulnánk, aztán megtorpanunk. Rendet kéne tenni. Abban legalábbis, hogy mi történik most.

A rendrakás ideje, egészen pontosan. A nem cselekvésé. A természet is megindult, aztán kicsit visszavett. Mi is lendületbe kerültünk, aztán mégsem léptünk. Ez most a rend. Ebből fog épülni a rakás. Rajtunk múlik majd, hogy a virágzó tavaszi-nyári időszakban mit alkotunk, s miből fog őszre összeállni a rakásunk, mint ahogy az is, milyen rend-re fog épülni.

Most még van lehetőségünk rendet rakni. Kint is, bent is. Ahogy a talajt megműveljük, mielőtt újabb magokat szórnánk bele, úgy a lelkünk talaját is ideje felszántani, ha kell, mélyre menni. Letisztázni, rendbe tenni dolgokat. Lezárni és elengedni, tiszta lappal indulni.

Néhány hetünk még maradt. Rakj rendet, s aztán itt az ideje elszórni az új magokat.

Szöveg Ambrózai Zsuzsanna, Ember_kép

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?