Nézet

Rendhagyó Mikulás-nap

Decemberben van az év legszeretetteljesebb ünnepköre: advent, Mikulás, karácsony, majd az óévbúcsúztató szilveszter.
Vasárnap

2021. január 15. 10:30

mikulás
Kép: Canva

Az inámi önkormányzat a Csemadok helyi szervezetével karöltve igaz, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel nem a hagyományos karácsonyváró ünnepségen, de most sem feledkezett meg a tökéletes rendezvényről, és tette emlékezetessé a Mikulás-napot kicsik és nagyok számára egyaránt. December 6-án a késő délutáni órákban Mikulás járta a falu utcáit, és minden házhoz ajándékcsomagot vitt. Igaz, hogy nem fedte pihe-puha hótakaró a tájat, de a hangszóróból hangulatos zene szólt, és az ünnepi díszbe öltözött település apraja-nagyja háza előtt várta a nagyszakállút és a meglepetést. Az idei Mikulás nem csupán a legkisebbeknek vitt ajándékot, minden család kapott csomagot, telis-tele finomsággal, kielégítve minden korosztály igényét. Köszönjük az önkormányzatnak és a sok önkéntesnek, akik nagy-nagy szeretettel gondosan osztályozták, csomagolták az ajándékokat, hogy meglepetést és örömet szerezzenek mindannyiunknak.

Éppen ezért nagyon sokunkat sokkoltak azok a rosszmájú, indulatokkal teli bejegyzések a Facebookon, amelyek becsmérelték ezt a nemes gesztust, indulatokat szítottak a falu elöljárói és lakói ellen. Tették ezt azok, akik évek óta külföldön élnek, vagy kis falunk határain túl. Volt, aki elfeledve, honnan indult, hol vannak a gyökerei, arra buzdított, hogy hagyjuk el e „porfészket”. Az olykor nyomdafestéket sem tűrő bejegyzések sértőek voltak mindannyiunk számára, akik itt élünk, és a jövőben sem szándékozunk elmenni. Ezek a kommentelők elfeledték, hol szívták magukba az anyatejet, hol tették meg az első lépéseiket, hol játszottak önfeledten az óvodában, a futballpályán, hol tanulták meg a betűvetést. Elfeledték gyermekkori pajtásaikat, rokonaikat, szüleiket. Mindannyiunk életében kell, hogy legyen egy hely, egy otthon, ahová hazatérhetünk. Ne feledjük, az élet néha kegyetlen játékot űz velünk, lehet, hogy egykor majd éppen ez a „porfészek” lesz az a hely, amely befogadja őket, és otthont ad nekik. Becsmérelni a legkönnyebb, de tegyék ezt, miután felmutattak valamit az életben, amire büszkék lehetnek. Vajon van ilyen?

Állítom, hogy mind a polgármester, mind a képviselő-testület, a hivatal alkalmazottai élvezik a lakosság zömének bizalmát, büszkék vagyunk rájuk, hogy időt, fáradságot nem kímélve értünk és a faluért dolgoznak, amit jól bizonyítanak a kézzelfogható eredmények a település fejlesztése területén.

Nehéz időket élünk, a Covid-19 mindannyiunkat próbára tesz, ne tegyük még nehezebbé egymás életét. Ha nem tudunk segíteni, legalább ne támadjunk, főleg ne alaptalanul és ok nélkül! Nos, kommentelők, mi itt, Inámban szeretetben akarunk élni, ne romboljátok le azt a várat, amit gondosan felépítettünk! Induljatok ki magatokból: miben vagytok különbek, mint mi, mindannyian?

Nagy Mária, Inám

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič

VIDEÓ: Matovič szerint a következő hetek sorsdöntőek

Adóbevallás március végéig

Adóbevallás március végéig

Orbán Viktor és Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa

Létszükséglet és befolyásépítés: ömlenek a magyar milliárdok a határon túlra

GALÉRIA + VIDEÓ: Eperjesen is javában zajlik a lakosság oltása

GALÉRIA + VIDEÓ: Eperjesen is javában zajlik a lakosság oltása

munkanélküli

Az év második felében jöhet a fellendülés

A Slovan nyerte a rangadót, már 10 pont a DAC hátránya

A Slovan nyerte a rangadót, már 10 pont a DAC hátránya

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.