Nézet. Inkább élményeket gyűjts, ne tárgyakat!

Vasárnap

Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Gyakran érezhetjük ezt magunkban, akár a fizikai dolgaink megélése közepette, akár odabent, a szívünk tájékán.

Nem ott és úgy élek, ahol szeretnék, vagy éppen nem azzal, akivel szeretnék. Egyértelműen magunkra süthetjük a bélyeget: még nem tartok ott, ahol szeretnék. Ez a mai társadalom rákfenéje. Hajszolunk olyasfajta külső dolgokat, amelyekről elhittük, mindenképp szükségünk van rá, nekünk is kell, hogy legyen, ha a szomszédnak is van. Óhatatlanul hasonlítgatjuk magunkat, megtörtént-e már, odaértünk-e, megszereztük-e?

Ha a belső igényünk szülte az adott elérendő, megszerzendő dolgot, vagyis ha onnan, a szívünk tájékáról érkezik a belső kérés, akkor rendben van. Hiszen annak a dolognak az elérését, magunkévá tételét egy belső erő hajtja. Ha viszont az a motivációnk, hogy nekünk is olyan legyen, mint a szomszédnak, a rokonnak, az utcában élőnek, ha csak azért akarok valamit, hogy a státust szimbolizálja mások számára, veszett ügyről van szó. Nem azért, mert nem tudod megszerezni, biztos vagyok benne, hogy igen. Az ok azonban sokkal prózaibb.

Ha nem belülről fakad az igény, sosem fog téged örömmel eltölteni sem a birtoklása az adott tárgynak, dolognak, sem a megszerzéséig vezető út.

Így arra buzdítalak, mindig azt hallgasd, ami belülről jön, ami a te szíved vágya, még akkor is, ha ez messze eltér attól, ami az átlag, vagy amire a szomszéd vágyna. S ha már itt tartunk, és azonos a hívás a belsőddel: inkább élményeket gyűjts, ne tárgyakat!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?