Nézet

Nem csak a húszéveseké a világ

Amikor elgyönyörködöm a természet szépségeiben és megcsodálom az ősz tarkaságát, eszembe jut, hogy felettem is eljárt az idő. Mint mindenkiében, az én életemben is adódtak mindenféle napok.
Vasárnap

2021. november 5. 10:20

Vasárnap
Kép Unsplash

Szépek is, és kevésbé kellemesek, amin túl kellett lépni. Nehéz napjaimban a vigaszt, az előrelépést a jó könyvek, a szép nép- és táncdalok, versek jelentették. No és a kitartás meg a remény, hogy egyszer minden jóra fordul. Most, hogy már én is öreg napjaimat élem, előveszem a verseskönyveket, és verselgetek. Aztán fülemben csengenek a szép slágerek. Az előadók némelyike már egy másik világban énekel. Koós János, Aradszky László és mások. De szívünkben még mindig élnek, és itt éneklik: Nem csak a húszéveseké a világ. Hát nem bizony. Vagyunk itt még sokan, magamfajta idős emberek, akik szeretnék, ha az élet javaiból nekik is jutna legalább néhány foszlány. Aki már a nyolcvan éve körül mozog, nagyon megérzi, hogy a negyven-ötven éves munka milyen nyomot hagyott a testén, lelkén. Én is érzem e súlyt magamon. Fekszem az ágyon, és eszembe jut, nem csak a húszéveseké a világ, itt hányódunk sokan. Idősek, akik alig tudnak megélni a kis nyugdíjból, sokszor sajnos a gyermekek kénytelenek kisegíteni a bajból, ha anyagi gondok nyomasztják. És csak rosszabbakat várhatunk. Nagy áremelésekről hallani az új évben. Hogyan fogunk megélni? Felemelik a nyugdíjakat is? Sokéves munkánk gyümölcse itt van az országban. Gyárakat, üzemeket létesítettünk. Lakásokat építettünk, hogy gyermekeinknek legyen hol családot alapítani. Akkor is nehezen éltünk, de nem kellett fizetnünk az orvosságért, kórházi kezelésekért. Hol vannak azok az idők? Manapság is vannak szép idők, de már csak az ügyeskedők számára, akik kihasználták naivitásunkat, és rátették kezüket azokra a javakra, amiért mi, mai öregek dolgoztunk nap nap után. Sokszor elszomorodom, ha arra gondolok, mi már ez ellen nem vehetjük fel a harcot. Várjuk, hogy azok tegyék meg helyettünk, akiknek bizalmat szavaztunk, hogy képviseljék érdekeinket. Azok védjék meg az ország javait, akiknek módjukban áll. Erre várunk mi, sok magamfajta nyugdíjas, akik sírva-nevetve énekelgetik, hogy nem csak a húszéveseké a világ.

Tóth Éva, Kassa

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
iskolai zaklatás k

Bántalmazzák a gyerekemet – mit tegyek?

Gyimesi György

A Za ľudí diszkriminatívnak tartja Gyimesi György javaslatát

iskolai zaklatás k

Kiből válhat zaklató? – az iskolai zaklatás forrásai

Juraj Šeliga

„Háború fenyeget” – véli Šeliga, aki továbbra is támogatja az Egyesült Államokkal kötendő megállapodást

A rendőrség részleteket közölt Lég és Csallóközcsütörtök között történt tragikus balesetről (KÉPEK)
Frissítve

Két áldozatot követelt a Lég és Csallóközcsütörtök között történt baleset (KÉPEK)

Vlhova

14 magyar és 50 szlovák sportoló utazik Pekingbe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.