Lelki fröccs: Mi lenne?

Vasárnap

Mi lenne, ha egy olyan világban élnénk…? Inkább be sem fejezem a mondatot, mielőtt még rám sütöd, hogy idealista vagyok.

Távol álljon tőlem, most meg aztán végképp. Puszta elméleti játék az, amit most játszanék veled. Veled. Nem ellened, nem érted, nem mások miatt. Csak veled. Gyere, játsszunk, úgyis olyan régen tetted. Nem tudod, hogy kell? Mondanak neked valamit azok a szavak, feldereng benned egy-egy régmúlt érzés, amikor azt mondom, önfeledtség, könnyedség, széles mosoly, hatalmasra tárt karok, égre néző, bizalommal teli tekintet, szaladgálás, fesztelen ölelkezés, cinkos összekacsintás, időtlenség? Te mivel folytatnád a sort, a saját képedet? Emlékszel, milyen volt gyereknek lenni? Ne legyints, gyere, játssz velem! Nem azért, mert nosztalgiázni szeretnék (bár olykor az sem rossz), pusztán azt szeretném, ha előhívnád az érzésbeli emlékeidet.
Ez a játék lényege, a miénk most legalábbis. Hogy emlékezz arra, milyen, amikor ilyen vagy. Mert mindegy, mikor voltál gyerek, ez mind benned van. A játékosság, könnyedség, a rácsodálkozás a világra, a végtelen szeretet, az öröm. Benned van, csak megfeledkeztél róla. Pedig mennyi mindenre lenne gyógyír az életedben – ha tudnál nevetni, akkor is bizalommal lenni, amikor a másik nem ad rá okot, szélesre tárni a karodat, ölelni, cinkosan összemosolyogni, elmondani, ha valami fáj, ha neked nem esett jól, ha bántottak.
A világ(od) sokkal élhetőbb hely lenne, ha emberi játszmák helyett újra tudnál játszani. Mi lenne…, ha újra megpróbálnád?

Ambrózai Zsuzsanna, Ember_Kép

Érdekes

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2022/44. számában jelent meg 

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacen

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?