Nézet

Legyünk nagyon óvatosak. KOPERTA

Nem győzzük lépten-nyomon figyelmeztetni a fiatalokat, de nem csak őket, hogy legyenek nagyon óvatosak az utakon eszeveszetten száguldozó motorosokkal. Akárcsak a fürge ujjú zsebtolvajokkal.
author
Vasárnap

2022. június 15. 07:00

Vasárnap
Kép Unsplash

A múltban történt, hogy munkába menve rövid bevásárlást végeztem. A közeli templom bejáratánál két szánalmas képű alak ácsorgott. Illedelmesen megszólítottak, hogy nem tudnám-e egy kicsit anyagilag megtámogatni őket, mert ma még nem ettek. (Én sem.) Aprópénz hiányában a vásárolt áruból nyújtottam át nekik két friss kiflit. Betértem a templomba. Kijövet a két alak már nem volt jelen, de nem messze eldobva ott hevert a nekik ajándékozott péksütemény. A tanulságot levontam. Hasonló eset, amikor a patika bejáratánál egy-egy elhanyagolt külsejű nő pénzt kunyerál, hogy kiválthassa a gyógyszerét. Ilyenekkel gyakran találkozunk más-más variációkban, az összeg az egy-két eurótól a horribilis tételekig terjed.

A nagypolitika szolgálatába szegődöttek szülik az újabbnál újabb és rafináltabb ötleteket, hogy hogyan kell más nyakán élősködni. De vannak mások is az ellenkező oldalon, akik addig siránkoznak, amíg nem kapnak valamit. Ennek kimagasló formája az, amikor azok panaszkodnak, akik nem elégedettek a támogatással, és követelőzően lépnek a porondra. Vannak naiv vagy nem objektív források, amelyek ebben nagy erőkkel, dobveréssel támogatják őket. Sajnos, nem egyforma mércével mér a világ. Lásd a második világháború alatt és közvetlenül utána létrejött népirtást. Azóta hányszor és hány helyen! A világ nem látja vagy nem akarja látni, hogy kisebbségben levőket sanyargat.

Ilyen eseteket óvatosan kell megítélni. Egy bibliai történet jusson eszünkbe, amikor az eladósodott szolgának megbocsát az ura. De a szolga hasonló esetben nekitámad annak, aki neki tartozik, és követeli a tartozás megadását. Ez történik nagyban, amikor a többségben lévő nemzet lépten-nyomon igyekszik elfojtani a kisebbséghez tartozókat. Ha erre valaki rámutat, máris rohannak fűhöz-fához panaszuk orvoslására. Itt és most megmutatkozik a képmutatás. A világ kicsinyes megítélése és értékelése, mint a történelem folyamán annyiszor, folyamatban van. Hogyan ítélték meg ötvenhatot, hatvannyolcat vagy Boszniát és Szerbiát, és sok-sok más kisebb villongást? Legalább saját magunkért gondoljunk át mindent óvatosan, egyszerű paraszti ésszel.

Puss Rudolf, Somorja

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
pellegrini k

Pellegrini: Szlovákiának új kormányra van szüksége, ne kínozzuk tovább a nemzetet

csapvíz k

Mintha nem lenne elég bajunk – most vízhiány miatt hirdettek vészhelyzetet

ll

Szlovákiai magyar írót díjaztak

liz truss

Brit külügyminiszter: Túl keveset költött a Nyugat Ukrajnára, ezért sikerült Putyinnak lerohannia

vízimentő

TRAGÉDIA: Beugrott felesége után a vízbe, hogy kimentse, végül megfulladt

buszbaleset

Legalább 20 ember meghalt és további 12 megsérült egy buszbalesetben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.