Nézet

Köszönet lelkiatyánknak!

Zsitvabesenyőn szeptember 19-én Pintér Zoltán kanonok atya 51 évi lelkipásztori szolgálata után hálaadó szentmisét tartott nyugdíjba vonulása alkalmából.
Vasárnap

2021. november 10. 07:00

Vasárnap
Kép Unsplash

Ahogy egy esztendővel ezelőtt az aranymisés jubiláns atyát zsitvabesenyői származású paptestvérei, Magyar Károly és Farkas Zsolt, valamint a ministránsok kísérték az ünnepi oltárhoz, most is közösen mutatták be a hálaadó misét templomunkban. A bevezetőben lelkiatyánk üdvözölte híveit, s elmondta, nem búcsúzkodni jöttünk, hanem köszönetet mondani az Úrnak, hogy ebben a kedves községben 22 éven át együtt dicsérhettük a vasárnapi, de a köznapi szentmiséken is, ahol oly sok kegyelemben volt részünk. Vigasz számunkra, hogy továbbra is együtt leszünk Jézus egyházában, nála mindig otthon vagyunk. Szentbeszédében arra buzdított, hogy ha nehéz időkben élünk is, az isteni gondviselés mindig velünk van. Isten nem hagy bennünket magunkra, mindnyájan az Ő szeretett gyermekei vagyunk. Zárszavában örömmel lelkesítette híveit: „Bízzuk magunkat bátran a szerető mennyei Atyára, és tudjunk hinni a szeretet végső győzelmében!”

A hálaadó szentmise végén a búcsúköszöntők hosszú sora következett, ebből is érezhettük, mennyire tisztelte mindenki falunk kedves lelkipásztorát. Elsőként a két koncelebráns atya beszélt a nyugdíjba vonulóhoz, majd falunk polgármestere és templomatyánk, valamint a községünkben lévő intézmények gyermekei és a szervezetek képviselői mondtak megható köszönő szavakat. Megtisztelő volt közösségünk számára a Grosch tanító házaspár jelenléte, és szavaik is. Köszönet mindkét énekkar és a kedves cserkészek gitáros énekeiért, melyekkel gazdagították a liturgiát. A nyugdíjba vonuló lelkiatyánknak kívánunk erőt, egészséget, áldja meg az Úr fáradozását, a Szentlélek segítsége, a Szűzanya oltalma és hálás hívei imája kísérje további életútján.

Gubó Ilona, Zsitvabesenyő

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
pénz

A járványügyi veszélyhelyzet kedvez a pénzmosásnak

gázár

Mennyit fizetünk jövőre a gázért?

rendőrség illusztráció

Eljárást indított a rendőrség egy orvos megfenyegetése miatt

Németh István

Elhunyt Németh István színművész

Vágsellye

Vágsellyén ismét oltanak a hétvégén

Alec Baldwin

Alec Baldwin azt állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt a Rust forgatásán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.