Kopjafát avattak a 750 éves Csábon. KOPERTA

Vasárnap

Kétévnyi kényszerszünet után március 20-án ismét egybegyűlhettek a kultúrműsorokra szomjazó helyiek a nagykürtösi járásbeli, csaknem 1100 lelket számláló Csábon.

A község és a helyi Csemadok-alapszervezet közös szervezésének eredménye volt a Szeder-parkban az a délután kezdődött megemlékezés, melynek origójában egyrészt a forradalom és szabadságharc, másrészt a falu első írásos említésének 750. évfordulója állt. A megjelent csábi lakosok mellett az eseményt jelenlétükkel megtisztelték a járás valamennyi politikai, kulturális és oktatási szervezetének vezetői, Régi Anikó, a Szövetség – MKP-platform járási elnöke, Balogh Gábor, a Csemadok NTV elnöke, Jaskó Deák Gyöngyi, a csábi alapiskola igazgatója, Híves István, az Ipolybalogi Művészeti Alapiskola igazgatója, valamint Z. Urbán Aladár, a Palóc Társaság elnöke. A kultúrműsor főbb csomópontjai közül kiemelendő Csáb polgármesterének, Tóth Henriknek a beszéde, aki a márciusi ifjak számunkra is példaértékű magatartása mellett megjegyezte, hogy ez eseménnyel megnyitja a falu első írásos említése kapcsán szervezett programsorozatot, majd Novák József helyi plébános megszentelte a két évforduló apropóján felállított kopjafát, melyet a csábi Balga László faragott ki.

A program legszebbik része a kopjafa megkoszorúzása után vette kezdetét: a helyi alapiskola magyar tagozatának tanulói, a zeneiskola növendékei, valamint a csábi Szeder Kórus énekesei mind-mind tehetségüket bizonyították a nagyérdeműnek. Az ünnepi megemlékezés után egyfajta kötetlen beszélgetés vette kezdetét, mely során családtagok, barátok osztották meg egymással gondolataikat számos frissítő mellett. A szervezők és résztvevők örömüknek adták jelét, hogy Csábon ismét gazdag kulturális élet veheti kezdetét.

Zaťko Ervin

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?