Koperta: Szakall Katalin emlékére

Vasárnap

1961 szeptemberében ismertem meg őt. Halk szavú, szelíd tekintetű, táncos lábú másodéves egyetemista lány volt.

Kedvesen csengő hangját három hónapja, október 26-án hallottam utoljára. Telefonon beszélgettünk. A szokásostól eltérően köszönt el. Két nap múlva már nem fogadta a hívásom. 30-án kaptuk a szomorú hírt. Elment.

1942. szeptember 25-én született. Érettségi után Kassáról jött Pozsonyba. Egyetemi tanulmányai alatt az Ifjú Szivek dal- és táncegyüttes tagjaként ápolta a magyar kultúrát. Így szerzett örömöt sokaknak, sokunknak. Tanulmányai befejeztével Nyitrára került. Attól kezdve ott töltötte életét a KATEDRÁN. Egyetemi oktatóként évtizedeken át nemcsak tanította, hanem személyes példaadással helytállásra, emberségre is nevelte az ének–zene szakos pedagógusnövendékeket. Ők vitték tovább a tőle kapott fáklyát szerte az ország iskoláiba. Ott érlelődik tovább tanári munkájának gyümölcse. Diákjai nem csupán az ének–zene tanításában jeleskednek, hanem többen közülük a kórusmunkából is kiveszik a részüket, karnagyként is jelentős sikereket érnek el. Ezzel szereznek örömöt tanáruknak is. Szereztek. Tanáruk s a hűséges jó barát átadta lelkét a teremtőjének. Nyugodj békében, Katóka! Emlékedet örökké megőrizzük: barátaid és tanítványaid.

 

Kubovics Erzsébet, Galánta

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?