Nézet

Kellemes meglepetés. KOPERTA

Kellemes meglepetésben volt részem a minap, amikor reggel megszólalt a telefonom, és régi barátom, volt egyetemi évfolyamtársam, Asbóth József, a Duna televízió ismert egykori bemondója köszöntött.
author
Vasárnap

2022. május 2. 11:05

Vasárnap
Kép Unsplash

Háromévi találkozás után profi módon beolvasta nekem Bartalos Tóth Ivetának az Új Nő márciusi számában megjelent rövid nyilatkozatát arról, mit jelentettek számára középiskolai magyaróráim. Nagyon jóleső érzés járta át a szívemet, egyrészt azért is, hogy Asbóth József elismerő szavai által szerezhettem tudomást arról, nem volt hiábavaló a tanári tevékenykedésem, visszhangra talált. Iveta már 16 éves korában elkötelezte magát az írásnak, emlékszem szárnypróbálgatásaira, zsenge írásaira. Őszintén mondhatom, nagyon jó képességű osztályba járt, és nagy öröm volt számomra is, hogy taníthattam őt, őket. Bár egy tanárnak nem szabad kinyilvánítania megkülönböztető érzéseit, de kiváltképp szerettem őket, amit viszonoztak is. Sosem felejtem el, amikor megérezték magánéletem nehéz időszakát, egy osztályként közösséget alkotva, felállva vártak március 15-én, és elénekelték a Csallóközi Himnuszt. Igazi meglepetés volt, máig is hálát érzek érte. Felejthetetlen érzés, szép emlék maradt, mint amilyen kellemes meglepetés volt Bartalos Tóth Iveta visszalapozása magyaróráimra.

Büszke vagyok, hogy ilyen tehetséges, életében küzdelmet nyert magyar diákom volt. Gratulálok a sikert aratott Élet lejárt szavatossággal című elbeszéléskötetéhez. Azt kívánom, hogy volt középiskolám tanárai hasonló visszajelzéseket kapjanak munkájukért hosszú évek múltával is.

Molnár Ilona, Dunaszerdahely

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Hamran István
Frissítve

Hamran: Kollár hagyta, hogy Fico megvezesse

MiG-29

A védelmi minisztérium figyelmeztet: ne ijedjünk meg, ha ma délután robbanásokat hallunk

d

Mi minden drágul a nafta emelkedő árai miatt?

monostori híd

„Sok ügyes ember dolgozott a híd körül” – Díjeső a Monostori hídnak

f

VIDEÓ: Durván egymásnak esett két nő Pozsonyban

ingázók

Félretették a pénzt az ingázóknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.