Nézet

Karácsony 2020

Az év vége ismét eszünkbe juttatta, amit év közben a rohanásban, bizony, gyakran elbliccelünk, pedig szeretteink nemcsak karácsonykor érdemlik meg a figyelmességünket.
Vasárnap

2021. január 14. 16:15

Kép: Canva
Kép: Canva

Ilyenkor a jó szándékunk kifejezésére kisebb-nagyobb ajándékokkal igyekszünk mulasztásunkat pótolni. Vásárolunk, ajándékozunk, pedig a békesség ünnepének a családi együttlét a legértékesebb mozzanata. Sajnos, már hónapok óta suhogtatja kaszáját a koronavírus, nem volt enyhülés az ünnepek közeledtével sem. Nem úgy volt, mint pár évvel korábban, amikor legfeljebb azon meditáltunk, fehér lesz-e a karácsony, hull-e hó a nagy napra? Manapság hó helyett – a politika adalékaként – heteken át csak a sok hűhó. Vendéglők nyitvatartása, sípályák üzemeltetése, a tervezett széleskörű mintavétel elmaradása, lokális intézkedések bevezetése, szóval napirenden tanácskozott a válságstáb, eredménytelenül. Vagyis, nem teljesen. A jól sikerült első tesztelés dacára, amikor is harmincötezer fertőző személy lett kiszűrve egy hétvégén, a miniszterelnök népszerűsége nagyot esett, szinte a kormánycsőd peremére került a koalíció a tehetetlenkedés, az egymásra mutogatás miatt, amit az ellenzék minden adódó alkalommal jól ki is pellengérez. Hogy cifrább legyen a dolog, nem sürgősségre, szükségállapotra való tekintettel, hanem szigorúan önkéntes alapon kérik és nem követelik a lakosság részvételét a betegség lokalizálása érdekében. A tesztelésben, sőt a megelőzést biztosító oltásban is a saját belátása szerint vesz részt, aki akar. Ágynak is eshet, fertőzheti a környezetét, aki úgy látja jónak! Közben a vírus napirenden szedi áldozatait, mindezek dacára nem szabad senki demokratikus jogaiba gázolni, senkit semmire kényszeríteni! A kórházak befogadóképessége meg telik, már ezrek betegszenek meg naponta. És ha úgy alakulnak a dolgaink, mint az olaszoknál, spanyoloknál, akkor? Csak be ne következzék! És ha mégis? Térden állva lesz könyörögve a renitenskedőknek, hogy legyenek szívesek véget vetni a közveszélyeztetésnek? Aki országos szinten felel az eredményekért, a lakosság egészségi állapotáért is, az vészhelyzetben parancsoljon, ne kérjen! Nem lehet a miniszterelnök jó szándékát elvitatni, csak a beosztottjaival szembeni engedékenységével szerzett öngól felismerése késett a koronavírus legyőzésének érdekében szükséges intézkedések számonkérésénél. Megtartott, amíg, de fordulni látszik a hozzáállás, ebből kifolyólag sokan szeretnék őt bukott tagnak látni. Utcai tüntetéseket szerveznek a koronavírus égisze alatt, sajtótájékoztatók, munkatársai kipellengérezése, ami csak belefér a közszereplő lejáratásába, azt megkapja. Maholnap kaotikussá bonyolódik a helyzet, ideje lenne a gazdaság számainak osztása, szorzása helyett megnyugtatni a közhangulatot, a rohamosan terjedő betegséget a vakcina megérkezéséig a kipróbáltan bevált eszközökkel kézben tartani, mert a gazdasági eredmények elsőszámú tényezője a koronavírus sújtotta lakosság. Ha megfogyatkozik a betegség tizedelte olcsó munkaerő, a nyugati nagyvállalatok nem lesznek ránk kíváncsiak. Ez volt a helyzet 2020 karácsonyán, hó helyett sok hűhóval 2:0, de nem a javunkra.

Gazdag József, Jányok

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Koronavírus – Újabb csúcson a kórházban kezelt betegek száma, 118-an elhunytak

rendőr

Kérdések és válaszok az új járványellenes intézkedésekről

Matovič Krajčí

Az orosz vakcina esetleges mellékhatásaiért a kezelőorvosnak kell felelősséget vállalnia

Megszökött egy zselízi férfi az érsekújvári karanténközpontból

Megszökött egy zselízi férfi az érsekújvári karanténközpontból

országos tesztelés

Több mint 119 millió euróba került a tavalyi országos tesztelés

Tomáš Valášek

Valášek nemcsak a koalícióból, hanem a Za ľudí pártból is kilép

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.