Jól csak a szívével lát az ember. KOPERTA

Vasárnap

Amikor 22 évvel ezelőtt szórólapot találtam a postaládámban, még nem sejtettem, hogy általa jó barátságok is alakulnak. A Lőcsei Vakok és Gyengénlátók Társulata küldte azzal, hogy a támogatásunkat kérje. Megszólalt bennem a lelkiismeret, és küldtem egy kisebb összeget.

Ahogy mentek az évek, megismertem a társulat munkáját, és boldogan támogatom őket. Jelenleg 117 gyerek van az intézetben, ebből 20 óvodáskorú. Karácsony előtt is levelet hozott a postás, kis ajándékkal, amit a gyerekek készítettek. Dr. Sarolta Mudra, a Baráti Társaság elnöke küldte. Beszámolt arról, hogy az idei év különleges volt számukra, mert júniusban ünnepelték az iskola fennállásának 100. évfordulóját. Az iskolát 1922-ben alapították a vakok részére. Ebből az alkalomból emlékeztek a régi tanárokra, nevelőkre és minden alkalmazottra, akik ott dolgoztak.

A vakok és gyengénlátó gyerekek részére kirándulást szerveztek Pozsonyba, és ajándékokat kaptak a Mikulástól. A pozsonyi utat szépen megszervezték, de mivel Lőcse messze van Pozsonytól, kétnapos volt az ottlétük. Egy pozsonyi iskola kollégiumában voltak elszállásolva két napig. Sajnos, nem volt olyan jó és kényelmes a hely, mint gondolták. Meg az étel sem volt olyan jó, ahogy elvárták. De a program a városban szép és érdekes volt, így ez egy kis örömet hozott a diákoknak. Amikor visszatértek Lőcsére, az egyik gondozott kislány, aki óvodáskora óta ott lakik, azt mondta: szép volt a program és az utazás, de jó, hogy itthon vagyunk Lőcsén.

Ezek a szavak szíven ütötték az igazgatónőt, akkor tudatosult benne, milyen jó náluk, milyen szép és kényelmes, amit a támogatóknak köszönnek. Lőcsén a gyerekek otthon érzik magukat, olyan az ellátás az intézetben, akár az igazi otthonukban, a szüléiknél. A nagyobbaknak van hely, ahol tudnak főzőcskézni, sütni, a kisebbeknek játékszobájuk. Igazi otthonuk van ott. Ezért dr. Sarolta Mudra nagyon köszöni az adományokat, bármilyen kis összegben, mert ezekből a kis összegekből, nagyot tudnak alkotni. Aki tud, segítsen!

Én is szeretettel kívánok az intézet minden lakójának nagyon boldog új évet.

Gyurcsovics Márta, Hetény

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?