Nézet

Illik idős korban ismerkedni?

Azért, hogy párkapcsolatunk boldog legyen, tennünk kell. Nem egyszerű feladat ez. A mindennapokban számos olyan helyzet van, amely kihat rá. Sorozatunkban ezeket tekintjük át, hogy a párkapcsolati nehézségeket megértsük, és javulást érjünk el.
Vasárnap

2021. október 13. 07:50

Vasárnap
- Shutterstock-felvétel

Az ember társas lény. Ez azt jelenti, hogy minden életkorban, minden élethelyzetben szüksége van társaságra, olyan emberekre, akik szeretik, támogatják és mellette állnak. A fentebb felsoroltakat a különböző családtagok is kielégítik: a gyermekek, az unokák, a vők, a menyek; de érdekes módon az ember társaság iránti igénye, még időskorban is, egy társ, egy pár iránti vágyként jelenik meg. Szerencsés az az idős házaspár, aki együtt öregszik meg, és társaságot jelentenek egymásnak: újra és újra felidézhetik a szép pillanatokat, a közös élményeket, régmúlt eseményeket. Sokszor hallom idős emberektől, hogy nagyon jó érzés olyannal beszélgetni a múltról, aki ott volt, aki átélte, aki érti, miről van szó. Ez az a megértés és érzés, amit mi, fiatalabbak, akárhogy igyekszünk is, képtelenek vagyunk biztosítani. Ezért azok a szépkorúak, akik egyedül élnek, erős vágyat érezhetnek egy társ iránt, akivel ezeket megélhetik. El is jutottunk néhány meglehetősen kényes kérdéshez. Illik idős korban ismerkedni? Vajon figyelembe kell-e venni a családtagjaink, felnőtt gyermekeink esetleges berzenkedését, tiltakozását az ismerkedés ellen? Ha már eldöntöttük, hogy szeretnénk találni egy társat, hogyan kezdjünk hozzá? Hol? És hogyan tovább? Ezekre a kérdésekre mindenkinek magának kell megtalálnia a választ. Nincs jó vagy rossz felelet, mert ami megfelelő az egyik családnak, az csapnivaló a másiknak. Viszont, ha sikerült eldönteni, hogy teret adunk idős korban is a társkeresésnek, akkor most jöjjön néhány lehetőség, tipp, hogy hol és hogyan fogjunk hozzá. Feltételezve, hogy hasonló korú és érdeklődésű párt keresünk, gondolkodjunk el azon, mi milyen emberek vagyunk. Mit szeretünk? Mi a hobbink? Milyen egészségi állapotban vagyunk? Sétálni szeretünk, kirándulni, vagy inkább otthon akarunk lenni, közösen olvasni egy izgalmas könyvet? Hol élünk: falun, kis- vagy éppen nagyvárosban? Mik a lehetőségeink? Van kertünk? Szeretünk kertészkedni? Ha inkább kirándulósak vagyunk, hasonló érdeklődésű társat találhatunk egy természetjáró klubban vagy uszodában például; ha otthonülősek, akkor remek helyszín lehet az ismerkedésre a könyvtár, a templom vagy olyan helyszín, ahova biztosan elmegyünk, bolt, orvos vagy gyógyszertár. Ezek mind valós, az életből vett példák. Lehet, hogy elsőre hajmeresztő ötletnek tűnnek, de biztos vagyok abban, hogy ha elhatároztuk, hogy találunk valakit idős korunkra, akkor megtaláljuk ennek a módját. Felkutatjuk és kihasználjuk a lehetőségeket. A kulcs önmagunk megismerése, és ezáltal minél pontosabb kép kialakítása arról, hogy milyen társat szeretnénk.

Sok sikert, és napsütéses őszi napokat kívánok minden kedves Olvasómnak!

Álló Gabriella párkapcsolati tanácsadó rovata

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/40. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
rendőrség

Ezekért a kihágásokért fogják idén a legtöbb büntetést fizetni!

iskola

60 osztály karanténban a Dunaszerdahelyi járásban

lengvarsky

Készülnek a karantén lerövidítésére

outdoor fitness

Megyei támogatással

koronavírus

Továbbra is hetente kell tesztelni a beoltatlan munkavállalókat

fdf

Álmában bevallotta, hogy meglopott egy mozgássérültet – a férje meg feljelentette

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.