Nézet

Hegyi Zusza: Kakibakit akaroook!

Nem kell kakitasi! Imígyen hisztiznék, ha egy aprócska gyermekecske lennék, vagy ezen aprócska gyermekecske anyukája. Nem is, mert ha most lennék az aprócska anyukája, akkor modern lennék, örülnék a kakitasinak.
author
Hegyi Zsuzsanna

2022. november 16. 11:00

Vasárnap
- Vasárnap

Nem, nem őrültem meg, nem is vagyok semmi észszerű ellensége, most csak épp hisztiznék emiatt az újabb reklám miatt, ha... Ha épp nem hisztiznék-nevetnék-dühöngenék azon, hogy már a fejem se fájhat, a torkom se, náthám se lehet, mert azonnal kapjam be eztmegazt, estleg aztmegezt, de holnap ám sokkal jobb lesz, mert jön a gyomromra az ezmegaz vagy az azmegez, s nyugodtan ehetek, falhatok tovább, s ha mégis puffadna az a fránya, akkor itt ám a csodaszer, s jöhet megint a kacsacomb. Szavamat ne felejtsem, én viszont kakibakit akaroook, mert annyi, de annyi aranyos emlékem fűződik hozzá, amikor például rosszkor, rossz helyen jött, padlón, lépcsőn, lepedőn az a kakibaki, amikor maszatos lett a..., micsoda elképesztően meglepő helyzetek, de ma annyi nevetésre, vidám emlegetésre ad okot kicsi gyerekeim számtalan pisibaki-kakibakija. Nem sírom én vissza a millió pelenka mosását sem, pedig az a régi kicsi Miniromo mosógépem sokkal többet kibírt, mint azóta három modern együttvéve. S nem elég, hogy rendesen már be se kakálhat az a gyerek, máris itt van az újabb borzalom, a tejet kedvelők nyílt átverése. Disziznatmilk, hogy ez nem tej, mondja a csábos hang, ez egy növényi eredetű ital a tejimádóknak. Jézusmária! Nem a tejallergiásoknak, esetleg a tejimádó tejallergiásoknak? Nem! Ez egy nemtej a tejimádóknak! Az eszem megáll!

S ha már unod a banánt, akkor pittyenésről pittyenésre élhetőbbé teheted a világot. Ezt sem én állapítottam meg, ezt is egy behízelgő hang mondja egy magvas reklámban, s még olyanokat is, hogy ki se kell mozdulnod a lakásodból, mégis eléred, megkapod, ott lehetsz, bejön hozzád, elvégzi helyetted, megbízhatóbb, mint te magad vagy, mert csak egy kattintás, csak egy letöltés, és az okostelefonod helyettesít, megoldja, elvégzi satöbbi. Aztán ha személyesen kellene megoldani, megbeszélni a dolgot, akkor jön a következő, amit a saját szememmel láttam, a saját fülemmel hallottam: a férfi nagyon illedelmesen kezdi kiszállván a luxusautójából, kérem, hölgyem, nem szoktam önt itt látni, de az autóját gyakran a lakóknak fenntartott parkolóban; na és, így a nő, becsukja a luxusautót, mi köze hozzá?; kérem, így a férfi, ez a kékkel jelölt csak az ittenieké, be is jelenthetném, hogy engedély nélkül parkol; ne pofázz, majd megijedek tőled, te agyontetovált majom, okádja a szavakat a nő; menj a pi...ba, te kövér disznó, replikáz a férfi, a két luxusautó meg csak áll, csak áll a két beszélgetni próbáló ember között. Tejóisten! Emberek vagyunk még? Vagy már csak olyan művivé erőszakolt valamik, érzelmek, botlások nélkül, nem lesz több kakibaki, hasfájás, köhögés, tüsszentés? Elcsúszás a jégen, bőrig ázás, megfázás? Olyan valóságos emberi dolgok? Csak ilyen-olyan tabletta, dilibogyó?

Igazából meg nem is a hülye, néha szemtelenül átverős reklámok miatt utálatoskodom ám. Nem. Fütyülök rájuk. Csak beugranak mindig a pár percnyi műsorok, a beszélgetéses-szórakoztatásosnak nevezett izék közé, amikben állandóan elnézést kér a műsorvezető, hogy tegeződik a meghívottakkal. Néha azt mondja: tegeződünk, mert így könnyebb. Mi könnyebb? És mitől? Kérdezném vissza. S mi közöm hozzá, hogy tegeződnek? Miért magyarázkodik? Milyen muris lenne, ha egyszer így kezdené: megbeszéltük, hogy magázódunk, bár igazából tegeződünk, de most mégsem, nehogy a kedves nézők megsértődjenek... Add, uram, hogy egyszer így kezdjék! Mit röhögnék!

S megint itt az új pelenka. De most nem kell kakitasi, kakibakit akaroook!

Őt szinte mindig megvertem, minden VASÁRNAP délután, amikor Helgával elmentünk hozzá látogatóba.

Kurt Vonnegut: Éj anyánk

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2022/46. számában jelent meg

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacen

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
nrsr k

A kisebbségi törvény nem szerepel a kormány jogalkotási tervében, Gyimesire bízták az átdolgozását

ellatas

Felmérés: A többség ragaszkodik az ingyenes egészségügyi ellátáshoz

tej k

Rekordárat fizethetünk a tejért

Különös haláleset Nyitrán

TRAGÉDIA: Rejtélyes körülmények között halt meg egy férfi, miután meglátogatta a barátját

putyin kp

Putyin olyan akadályba ütközött, amire senki sem számított

új szó

Miről ír a szerdai Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.